Ankara'nın sığınmacılar konusundaki tavrı net. Sığınmacıların Avrupa'ya geçişleri engellenmeyecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile telefonda görüştü bu konuyu. Diplomasi trafiği yeni haftada da devam edecek. Erdoğan, bugün Avrupa Birliği temsilcileri ile Brüksel'de yüz yüze görüşecek.

Türkiye, sığınmacı politikasından geri adım atmayacak. Sığınmacıların Avrupa'ya geçmesine mani olunmayacak. Batı ülkeleri panikte. Almanya Başbakanı Merkel son bir hafta içinde 2'nci kez Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü.

Son bir haftada ikinci görüşme

Ankara'nın isteği sığınmacılar konusunda Avrupa'nın adil yük ve sorumluluk paylaşımında bulunması. Uluslararası yükümlülüklere uyulması. Erdoğan, Merkel ile yaptığı görüşmede bu konuların altını özellikle çizdi. Türkiye ve Avrupa Birliği arasında göç konusundaki düzenlemenin artık işlemediğini belirtti.

AB ile sığınmacı diplomasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon diplomasisi bununla sınırlı kalmadı. Hırvatistan Başbakanı ve aynı zamanda Avrupa Birliği Dönem Başkanı olan Andrej Plenkovic ile de görüştü.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dora’dan kurultay açıklaması! MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dora’dan kurultay açıklaması!

Avrupa Birliği, Türkiye ile yeni bir anlaşma yapacak mı? Gözler bugün Belçika'da olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, günübirlik ziyaret için Brüksel'e gidecek. Sığınmacılar konusu düzenlenecek mini zirvede gündeme gelecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mart 2020 tarihinde Avrupa birliği Konseyi Başkanı Charles Michel'in davetine icabetle Belçika'ya günübirlik bir çalışma ziyaretinde bulunacaktır.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Layen'ın de iştirak edeceği görüşmede, Türkiye-Avrupa Birliği arasındaki ikili ilişkiler tüm veçheriyle gözden geçirilecek; iş birliğinin geliştirilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacaktır.

İdlib özelinde Suriye'deki güncel gelişmelerin yanı sıra göç konusunun da gündemde yer alacağı görüşmelerde, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulması da öngörülmektedir.

Ziyaret vesilesiyle Cumhurbaşkaın Erdoğan'ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberig'i kabulleri de planlanmaktadır.

Editör: TE Bilişim