Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kurulan 4 ofisten 1’i olan Yatırım Ofisi, kontrolsüz harcamalarıyla neredeyse Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle yarışacak durumda.

Yatırım Ofisi’nin yıllık harcama tutarının 53 milyon TL olduğu, “Yabancı danışman” giderlerinin de 10 milyon TL’yi bulduğu ortaya çıktı. Ofis, hediyelik eşyalara 237 bin TL, reklam giderlerine 2 milyon 679 bin TL harcadı.

Kuruluş aşamasında görev tanımı “Türkiye’de yatırım yapılmasını özendirmeye yönelik çalışmalar yapmak” olarak ilan edilen Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin harcamalarını daha önce gündeme taşıyan CHP Milletvekili Ali Öztunç, konuyu yeniden TBMM çatısına getirdi.

Öztunç’un Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu önerge aynen şu şekilde;

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile ilgili verdiğim önergeme cevap vermediniz. 2018 Sayıştay raporunda yabancı danışman giderleri 9.939.917,31 TL, yabancı danışman ücretleri 9.625.024,30 TL ve yabancı danışman harcamaları 314.893,01 TL olduğu görülmektedir. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin söz konusu yabancı danışmanların bu kadar yüksek maliyetinin olmasının sebeplerini ve yabancı yatırımların ülkemize gelmesinde kat edilen mesafe konusunda zihinlerde oluşan soruların cevap bulması gerekmektedir.

Buna istinaden;

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi kaç ülkede faaliyet göstermektedir?

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, 2018 ve 2019 yıllarında kaç yabancı danışman görevlendirmiştir?

Yabancı danışmanlar hangi ülkelerde görev yapmıştır? Bu kişilere yıllara göre ne kadar ödeme yapılmıştır?

Bu kişilerin isimleri ve uzmanlık alanları nedir?

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dora’dan kurultay açıklaması! MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dora’dan kurultay açıklaması!

Bu danışmanları seçerken hangi kriterler gözetilerek seçilmişlerdir?

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, kurulduğu günden bu yana Türkiye’ye kazandırdığı uluslararası yatırımlar nelerdir?

Editör: TE Bilişim