CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Elazığ'da bugün önce 3.6, daha sonra ise 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından, geçtiğimiz yılki depremi anımsatarak, "İnsanlarımız yaşamını yitirdiler. Elazığ’da depremden sonra neler yapıldı, verilen sözler tutuldu mu, neler gerçekleştirildi? Bunları araştırmak üzerine 6 Ocak’ta CHP’li 30 milletvekili olarak gideceğiz. İki gün boyunca, köy köy, mahalle mahalle, kasaba kasaba çalışacağız ve deprem gerçeğini bir kez daha kamuoyuna hatırlatacağız" dedi.

Öztunç, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 3.6 ve 4.2 büyüklüğündeki depremlerin ardından açıklamalarda bulundu. Öztunç, geçen yıl yine Sivrice'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremi hatırlatarak, "Depremden sonra neler yapıldı, verilen sözler tutuldu mu, neler gerçekleştirildi? Bunları araştırmak üzerine 6 Ocak’ta CHP’li 30 milletvekili olarak gideceğiz" dedi. 

"DEPREM GERÇEĞİ UNUTULUYOR"

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu ve bunun unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Öztunç, “Ülkemizde deprem yaşanıyor, depremden sonra 15 gün medyada deprem gerçeği kalıyor. Daha sonrasında unutuluyor ta ki yeni bir deprem olana kadar. Oysa Türkiye, ciddi bir deprem ülkesi ve yaşandığı zaman canımızı ciddi anlamda yakıyor” diye konuştu.

"AKP HÜKÜMETİ, DEPREM KONUSUNDA CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPMIYOR"

Öztunç, depreme karşı önlemler alınabileceğini belirtirken, şunları söyledi:

“Deprem fay hatları üzerinde bulunan yerleşim alanlarında mutlaka yapı stokunun çıkarılması, depreme yönelik tedbirlerin alınması, güçlendirmelerin yapılması ve deprem haritasının tamamen belirlenmesi gerekiyor. Fakat AKP hükümeti bu konuda ciddi çalışmalar yapmıyor. Deprem olduğu zaman enkazdan insanları nasıl çıkarırız, bölge bir deprem politikası yürütüyor.” 

Dr. Selahaddin Can, Elmalar sakinlerine projelerini anlattı! Dr. Selahaddin Can, Elmalar sakinlerine projelerini anlattı!

Öztunç, çağdaş ülkelerde deprem bakanlığı olduğunu belirterek, Türkiye’de de kurulması gerektiğini, büyükşehir belediyelerinde ise deprem daire başkanlığı oluşturulması konusunda çağrı yaptı.

"6 OCAK'TA 30 CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ ELAZIĞ'A GİDİYORUZ"

Geçen yıl Elazığ’da yaşanan depremi hatırlatan Öztunç, “İnsanlarımız yaşamını yitirdiler. Elazığ’da depremden sonra neler yapıldı, verilen sözler tutuldu mu, neler gerçekleştirildi? Bunları araştırmak üzerine 6 Ocak’ta CHP’li 30 milletvekili olarak gideceğiz. İki gün boyunca, köy köy, mahalle mahalle, kasaba kasaba çalışacağız ve deprem gerçeğini bir kez daha kamuoyuna hatırlatacağız” diye konuştu.

Öztunç, bölgede yapacakları incelemelerin ardından rapor hazırlanacağını ve raporun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim