CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "İttifak bizim gündemimizde yok. Biz tabanda mutabakatı sağlayacak, sevilen, hizmet yapabilecek adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız ve bu çerçevede adaylarımıza gerekli desteği alacağız" ifadelerini kullandı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK'nın gündemini düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı.

Öztrak, şöyle konuştu:

"FARKLI PARTİLERE OY VEREN VATANDAŞLARIN SESİ OLDUK"

"CHP bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı olan Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ülkemizin en köklü partisidir. Bizim 6 okulumuzdan biri emperyalizme en büyük mağlubiyeti yaşatmış Atatürk'ün milliyetçiliğini ifade eder. Yurtseverlik bizim genlerimizde mevcuttur. Yerli ve milli kisvesi altında yürütülen her türlü oyuna gereken tepkiyi göstereceğimizden milletimizin hiçbir endişesi olmamalıdır. Bu süreçte bu ülkeyi seven, ülkemizin hazinesinin bir ABD'li şirketin eline bırakılmasına razı olmayan farklı dünya görüşlerinden ve farklı partilere oy veren vatandaşlarımızın ortak aklının ve engin ferasetinin sesi olduk. Böyle olmaya devam edeceğiz."

"ŞU ANDA İTTİFAK BİZİM GÜNDEMİMİZDE YOK"

CHP'li Tuncay Özkan ve HDP'li Celal Doğan'ın İstanbul'da yaptığı görüşmenin basına yansıdığı hatırlatılarak, bunun bir ittifak görüşmesi olup olmadığı sorusu üzerine Öztrak, şöyle konuştu:

"Öküzün altında buzağı aramayın. Genel başkanımız açıklıyor, ben açıklıyorum. Şu anda ittifak bizim gündemimizde yok. Biz tabanda mutabakatı sağlayacak, sevilen, hizmet yapabilecek adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız ve bu çerçevede adaylarımıza gerekli desteği alacağız. Hedefimiz şudur; AK Parti'ye oy veren seçmenin oyuna da talibiz, diğer partilere oy veren seçmenlerin oylarına da talibiz. Biz büyük Türkiye mutabakatının, ilde hizmet mutabakatının peşindeyiz."

"AYIN 12'SİNDE ADAY AÇIKLANMAYACAK"

12 Ekim Cuma günü 100'e yakın belediye başkanının adını açıklayacaklarının sorulması üzerine Öztrak, CHP'de aday açıklamanın bir yöntemi olduğunu belirterek, "Herhangi bir parti meclisi toplantısı yapılacağına dair bir şey duydunuz mu? Parti meclisi toplantısı yapmadan biz aday falan açıklayamayız. Ayın 12'sinde aday açıklanması gibi bir olay doğru değil" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim