Burhan Kuzu’nun tedavi gördüğü Medipol Mega Üniversite Hastanesi de açıklamada bulunmuştu.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, "Hastanemizin yoğun bakımında bir süreden beri COVID-19 nedeniyle tedavi görmekte olan 22, 23 ve 24. Dönem Milletvekili ve Anayasa Komisyonu eski başkanı Sayın Burhan Kuzu, yoğun çabalara rağmen kurtarılamayarak bu gece sabaha karşı saat 04:00’da vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

Kuzu'nun vefatı üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından bir başsağlığı mesajı yayımlayarak Kuzu’nun koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Bakan Koca, "Saygın siyasetçimiz, hukukçu ağabeyimiz Prof. Burhan Kuzu’yu, 17 Ekimden beri tedavi gördüğü COVID-19 sebebiyle kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Salgın, bizi yakınlarımızdan, yeri doldurulamaz insanlardan ayırmaya devam ediyor" demişti.

Tüm bu açıklamalara rağmen Burhan Kuzu’nun ölümüyle ilgili komplo teorileri sonlanmadı.

Oda Tv'de yer alan habere göre sosyal medyada dolaşan son komplo teorisinde “Kuzu bir cinayete kurban gitmiş olabilir mi” sorusu soruldu.

İşte sosyal medya ve Whatsapp gruplarında paylaşılan o komplo teorisi mesajı:

AK Parti Kahramanmaraş kadroları vefa iftarında bir araya geldi AK Parti Kahramanmaraş kadroları vefa iftarında bir araya geldi

“Siz hiç Burhan Kuzu'nun koronavirüse yakalandığına dair bir haber duydunuz mu? Adam Cumhurbaşkanı başdanışmanı idi... Daha 15 gün önce Cumhurbaşkanı Sözcüsü, Saray’da görev yapan herkese günde 2 kez korona testi yapıldığını, sürekli sağlık kontrolü altında tutulduklarını söylemedi mi? Şimdi ne oldu da, bu kadar özenle korunan Burhan Kuzu bir anda koronadan öldü? İnanıyor musunuz? Bugüne kadar hapşırsa haber olan Burhan Kuzu, COVID-19'a yakalanıyor ve hiç haber değeri taşımıyor ve de bir anda paldır küldür koronadan öldü deniliyor...

Komplo teorilerine inanmam ama... Burhan Kuzu bir cinayete kurban gitmiş olabilir mi? Peki neden böyle bir şey olsun?

Tek bir şey söyleyim: çok yakında uyuşturucu baronu Zindaşti’ye yataklık yapmaktan yargılanacaktı... Yalan söylediği ortaya çıkmıştı ve savcı davayı açmıştı... Kimlere dokunacaktı ucu acaba? Burhan Kuzu konuşamayacak ve bu soruların cevabını asla bilemeyeceğiz artık...”

Editör: TE Bilişim