Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti, Millet İttifakı çerçevesinde Elbistan’dan ortak aday çıkarma kararı aldı. CHP’nin daha önceden belediye başkan adayı olarak açıkladığı Av. Onur Gürbüz, adaylıktan çekilirken 31 Mart 2019 seçimlerinde Elbistan Belediye Başkan adayı olarak gösterilecek isim ise Abdullah Paksoy oldu.

Yerel seçimlerle ilgili olarak Elbistan Belediye Başkan adayını açıklamak için ilçeye gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Öztunç, partililere hitap etti.

Konuşmasına AK Parti iktidarını ve yerel yönetim anlayışını sert bir dille eleştirerek başlayan Öztunç, şunları söyledi: “Yıllardır Türkiye nasıl yönetiliyorsa Maraş’ta öyle yönetiliyor. Kahramanmaraş, AK Parti tarafından yıllardır hak etmediği biçimde kötü yönetildi. Sadece Maraş merkez değil ilçelerde öyle. Elbistan’ı öyle, Afşin’i de öyle, Göksun’da öyle, Pazarcık’ta öyle. Maalesef kötü yönetildi. Ama artık buna dur demenin vakti geldi. Biz buna dur diyeceğiz. Ben bir kardeşiniz olarak, bir milletvekiliniz olarak, bir Elbistanlı kardeşiniz olarak, Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yıllardır yönettiği bu şehri bana 5 yıl verirse hemşerilerim, 5 yıl sonra öyle bir başka şehir yapacağım ki hep birlikte göreceksiniz. Önümüzdeki günlerde projelerimi açıklayacağım. Çok ciddi bilim adamlarımızla, mühendislerimizle hazırlık yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş’a ilişkin, ilçelerimize ilişkin projelerimizi Maraş merkeze binlerce insanın katıldığı bir toplantıyla açıklayacağım.”

İYİ Parti ile Kahramanmaraş’ta büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylıkları için ittifak yaptıklarını söyleyen Öztunç, “Biliyorsunuz siyasi partiler arasında ittifaklar yapılıyor. Bir yandan Türkiye’yi yıllardır berbat eden Cumhur İttifakı diye bir ittifak kuruldu. AKP ile MHP bir araya geldi. Sanki yıllardır kendileri yönetmiyormuş gibi tekrar bir araya geldiler. Bir yandan da bu milleti en fazla düşünen CHP ile İYİ Parti bir araya geldi. Son seçimlerde de bu ittifakı kurmuştuk. Bu seçimlerde de partilerimizi genel merkezi bu ittifakı kurdular. Bu ittifak çerçevesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde İYİ Parti’den kardeşlerimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekleme kararı aldı. Hayırlı uğurlu olsun. Cumhuriyet Halk Partisi’ni Büyükşehirde destekleyecekler. Genel merkezlerin yaptığı görüşmeler sonunda bize bir görev düştü. Dendi ki ‘Elbistan’da birleşin, bir olun. AKP’ye karşı diri olun ve 10 yıldır Elbistan’ı yöneten AKP’yi devirin dediler” şeklinde konuştu.

Öztunç, şöyle devam etti: “Bizde bu kapsamda genel merkezimizin verdiği talimat doğrultusunda inşallah 31 Mart akşamı İYİ Parti ile Elbistan’da seçime ortak giriyoruz. Yine bu kapsamda biz daha önceden sevgili kardeşim Onur Gürbüz kardeşimizi sizlere takdim etmiştim. Onur Bey kardeşim gayet güzel çalışmalar yaptı yapıyor. Onur Bey, “Parti disiplini içerisinde partinin verdiği her karara uyarım; ben partimin emrindeyim, ben Elbistan’ın emrindeyim’ dedi. Bu kapsamda inşallah 31 19.01.2019 Millet İttifakı’nın adayı Abdullah Paksoy oldu http://www.elbistaninsesi.com/guncel/millet-ittifakinin-adayi-abdullah-paksoy-oldu-h61612.html 2/3 Mart akşamı Elbistan’da Onur Gürbüz ile Abdullah Paksoy birlikte Elbistan’ı yönetecekler. Biz Genel Merkezlerimizin aldığı karar doğrultusunda, Elbistanlıların sizlerin istekleri doğrultusunda 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti ile uzlaşarak, Belediye Meclislerinde olsun, Belediye Başkanlığı’nda olsun el birliği içerisinde Elbistan’ı AKP zulmünden kurtarmaya karar verdik. Bu kapsamda bir kez daha açıklıyorum. Millet İttifakı olarak Elbistan Belediye Başkan adayımız Abdullah Paksoy’dur. Millet İttifakı olarak Elbistan’da Sayın Abudllah Paksoy, Sayın Onur Gürbüz kardeşimizle birlikte Elbistan’ı yönetecekler. Önümüzdeki günlerde hep birlikte bu çalışmaları yapacağız. Elbistan’ı hak ettiği yere getireceğiz. Elbistan’ı bu noktaya getiren AKP’dir. 10 yıldır Elbistan’ı yöneten AKP’dir. Elbistan’ı köy haline getiren AKP’dir.”

Cumhur İttifakı’nın Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz’ü eleştiren CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Öztunç, “AKP’nin bir Elbistan Belediye Başkan adayı var. ‘Elbistan’ı il yapacağız’ diyor Sayın Mehmet Gürbüz, elinden tutan mı var. Bu kardeşiniz TBMM’ye Elbistan il olsun diye kanun teklifi verdi. Kanun teklifi burada duruyor. Varsa yüreğiniz, sabırlı iseniz hemen haftaya gündeme alırız. Elbistan’ın il olmasına karar veririz. Elbistan il olsun dedik ama Mehmet Gürbüz Bey şunu bilsin. Biz Elbistan il olsun diye teklif verdik. Senin ağabeylerin, senin vekillerin buna yanaşmıyorlar. Bundan haberi yok. Gelmiş Elbistan’ı yönetecek.

Çiftçi perişan diyor Sayın Gürbüz, geldi açıklamasında çiftçi perişan biz düzelteceğiz diyor. 10 yıldır sen yönetiyorsun sen. AKP yönetiyor. Çiftçi perişandı da niye düzeltemedin kardeşim, sen mi düzelteceksin? Şeker fabrikasını kim sattı? Şeker fabrikasını satanlar çiftçinin halini düzelteceğiz diyorlar. Yalan, yalan, yalan. Elbistan’da 90 bin insanı kim sudan zehirledi? AKP zehirledi. Yok, efendim büyükşehirle ilçe anlaşamıyordu, mevcut belediye başkanı şöyleydi. Geç onu geç. Büyükşehir sende; vatandaşa geçen seçimlerde gitti AKP’ye oy verdi. O yüzden sen geldin. Diyor ki Mehmet Gürbüz, esnafın halini halledeceğiz. Neyi hallediyorsun? Esnafı bu hale düşüren sensin; senin iktidarın, senin ağabeylerin. Siz bu hale getirdiniz. Elbistan’da ilk işim yolları yaptırmak demiş Mehmet Gürbüz. Kaç yıldır siz yönetiyorsunuz, elinizden tutan mı vardı? Bu yolları niye yaptırmadınız?” ifadelerini kullandı.

Seçim sloganı olarak, ‘Elbistan’da İYİ, Büyükşehirde Ali’ şeklinde slogan belirlediklerini ifade eden Öztunç, ‘Elbistan’da sandıklar kapansın’ diyerek, “ İnşallah 31 Mart akşamında bana inanın, bana güvenin, Maraş’ta bir rüzgar, bir hava var. Maraş’ta öyle bir Ali Öztunç sevdası var ki siz de Elbistan’da dimdik durun, sapasağlam durun. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına bu kardeşiniz oturacak. Ben Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda Onur Gürbüz kardeşimle, Abdullah Paksoy başkanımla hep birlikte el ele vereceğiz. Elbistan’ı da ayağa kaldıracağız. Elbistanlı hemşerilerim size inanıyorum. 31 Mart’ta Elbistan’da sandıkları kapatın. Sandıklar kapansın. Elbistanlı hemşerilerim, Elbistanlı kardeşlerim, bana sahip çıkın, bana destek olun ve bana bu yetkiyi verin 5 yıl için. Sloganımız hazır ‘Elbistan’da İYİ, Büyükşehir’de Ali’.

Önümüzdeki günlerde projelerimi açıklayacağım. Elbistan’ıma ilişkin çok projem var. Ben Elbistan sevdalısıyım. Ben Elbistan’a sahip çıkacağım, sizler de bana çıkın. İnşallah 31 Mart akşamı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına bu kardeşiniz seçilecek. 2 aday var. Ya Hayrettin Güngör’e oy verecek Elbistanlı ya da Ali Öztunç’a oy verecek. Takdir Elbistanlının. İnşallah 31 Mart’ta zafer yakındır. AKP belasından kurtuluyoruz değerli hemşerilerim. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” cümleleri ile konuşmasını tamamladı.

Öztunç’un ardından söz alan ve adaylıktan çekilen Av. Onur Gürbüz de kendisine gösterilen teveccühten dolayı tüm partililere ve seçmenlere teşekkür etti