CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu "40" programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 40 soruya yanıtladı. O sorulardan biri son dönemde çok gündeme gelen taksicilerle ilgiliydi. Bakan Soylu, "Vatandaşımız merak etmesin, bu sorunu düzelteceğiz" dedi ve ekledi: Gizli müşteri yöntemi uygulanmaya başlanacak.

Taksicilere dair yaşanan sorunları çözmek için çok önemli adımlar attıklarını ifade eden Bakan Süleyman Soylu, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 1. 5 ay önce bizim kendi görev alanımız içerisinde bir genelge yayınladık. Bugüne kadar da 10 bin taksi denetledik. Hem ekim hem kasım ayında denetimler ortaya koyduk. Aralık, ocak, şubatta da yapacağız. Ama bizim yaptığımız yöntem yeni bir yöntem; gizli müşteri yöntemi. Aslında var olan bir yöntemdir, araştırma şirketleri bunu çok kullanırlar. Bu yöntem şudur; gizli müşteri araca biniyor, 'Beni şuraya götürür müsünüz?' diyor. 'Hayır, götüremem.' diyor veya araçta sigara içiyor, alkol içiyor, yüksek sesle müzik açıyor. Bunu disipline edeceğiz. Bunu en çok isteyen de şoförlerin ve taksicilerin bağlı oldukları esnaf odaları. Ama bunda sorumlu olan sadece biz değiliz. Belediyeler elini taşın altına koyacaklar. Eğer ellerini taşın altına sokmazlarsa bundan sonra onlara da yönelik adımlar atacağız. Bunu çok net söylüyorum. Şimdi biz yapıyoruz ama bu görev aslında belediyelerin asli görevidir. Vatandaşımız en konforlu taksiye seyahat etmek durumundadır. Bunu sağlamazsak kusurlu olan biziz ama belediyeler de aynı kusur ve kabahatin içerisindeler. Vatandaşımız merak etmesin bunu düzelteceğiz."

**********

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ hakkında Buket Aydın'a yaptığı açıklamada, "Biz bu adamı eninde sonunda alacağız, ölüsünü ya da dirisini" dedi.

CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "FETÖ birçok ülkeye bu kadar yayılmışken kaçanlar nasıl geri alınabilecek?" sorusunu cevapladı. Bakan Soylu, Fethullah Gülen'in ölüsünü ya da dirisini eninde sonunda alacaklarına dikkati çekerek şunları söyledi:

"Sizi yıkamazlarsa güçleniyorsunuz. Bu temel bir kural ve Türkiye'yi yıkamazlar. Fethullah Gülen gibi her şeyinden yoksun bir kişi, herhalde Türkiye'ye bir darbe planlayabilecek kabiliyete sahip değildir. Bir meczup Türkiye'ye bir darbe planlayacaksa biz işi gücü bırakalım. Bunun arkasında kimlerin olduğunu ben 16 Temmuz'da söyledim. Her daim de söylüyorum. Onun arkasında olanlar onu orda tutuyorlar bugün. Amerika'da yanlış bir şey yapın bakalım bir gün durduruyorlar mı adamı. Avrupa'da yapın, Almanya'da yapın, İngiltere'de yapın. Avrupa'daki bir İçişleri Bakanı dostumuza şunu söyledim; Allah'ınız severseniz Türkiye'de sizi rahatsız eden bir şey var mı? Düşündü 'Yok.' dedi. Ama sizin ülkenizde bizi çok rahatsız eden şeyler var. FETÖ var, PKK var, DHKPC var. 'Bu nasıl oluyor?' dedim. Sizin ülkenizi rahatsız eden şey; bizim de rahatsızlığımızdır. Ama biz bu konuda samimi bir çaba ortaya koyuyoruz. Senin teröristin, benim teröristim diye bir mücadele içerisinde değiliz. Bak biz bir terör bandındayız. Senin gibi de değiliz yani. Suriye, Irak, etrafımızdaki ülkeler... Her birinden bir terör ağıyla karşı karşıyayız. Ama şunu söyleyeyim; biz güçlü durdukça, hukuka ve demokrasiye sahip çıktıkça ve bu meselede derdimizi anlattıkça sonuç alırız. Şu lafı unutmamanızı isterim; hiçbir algı gerçeği örtemez. Gerçek haklıdır, eninde sonunda ortaya çıkar. Ve onun için biz bu adamı eninde sonunda oradan alacağız. Ölüsünü ya da dirisini bu ülke alacak. Ben olmam, benden sonraki alır. Bunu vermek durumunda kalacaklar."

Editör: TE Bilişim