RTÜK'te AK Parti ve MHP çoğunluğu ellerinde bulunduran üyelerin, en küçük bir eleştiriye dahi tahammülleri olmadığını savunan Öztunç, ‘'Bu kurul artık zıvanadan çıkmış durumda'' dedi.

‘'Yandaşlara ceza yok, en ufak eleştiriye var. Dertleri her şey toz pembe göstermek'' diyen Öztunç RTÜK'ü şöyle eleştirdi:

YÜZDE 5'E ÇIKARDILAR

‘'RTÜK eskiden de kötü durumdaydı ama son Başkan Ebubekir Şahin ile birlikte iyice zıvanadan çıktı. Geçmiş başkanlar da AKP'nin dediğini yapıyordu ancak arada bir açıp kanuna bakıyorlardı. Şahin ise kanuna gözlerini tamamen kapatıp, sadece birebir iktidarın ağzına bakıyor.

Kendisi RTÜK'ün gelmiş geçmiş en militan başkanı haline gelmiştir. RTÜK'te kurulan koalisyon ile gözlerini yasalara kapatarak, Meclis'teki gibi ellerini kaldırıp indiriyorlar. Bu durum gittikçe de perçinleniyor. Sadece birilerine bakılarak kararlar veriliyor.

Bu gerginlik politikasını medyayı tamamen bitirmek üzerine kuruyorlar. Yandaşlara ceza yok ama ufacık eleştiri getirene en ağır cezaları veriyorlar. RTÜK, televizyon kuruluşlarına ceza verirken bir önceki ayın reklam gelirinin yüzde 1 ile yüzde 5'i arasında ceza kesebiliyor.

AK Parti Kahramanmaraş kadroları vefa iftarında bir araya geldi AK Parti Kahramanmaraş kadroları vefa iftarında bir araya geldi

Bu ceza şimdiye kadar fiilen yüzde 1 olarak uygulanırdı. Şimdi en üst seviyeden ceza yağdırıyorlar. RTÜK ilkeleri yerine getirmiyor.''

Editör: TE Bilişim