Lider ile genel başkan arasında çok büyük farklar olduğunu belirten Ünal, "Hani diyorlar ya CHP'nin lideri. CHP'nin lideri olabilmesi için Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir seçim kazanması gerekir. Lider öyle kolay olunmuyor, lider olmak için bedel ödemek gerekiyor." dedi.

Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü Çorum mitinginde "Bunlar yakasını tefeciye kaptırdı." dediğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Biz iktidara geldiğimizde vatandaştan toplanan her 100 liralık verginin 86 lirası faize gidiyordu ve bugün toplanan her 100 liralık verginin 12 lirası faize gidiyor. Kim tefeci, o günküler mi tefeciydi, yoksa bugünküler mi tefeci. O günküler mi yakasını tefeciye kaptırmıştı, bugünküler mi yakasını kaptırmıştı."

Ünal, Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasından rahatsız olduğunu savunarak, "Bunu 20 Temmuz'dan rahatsız olmasından biliyoruz. Sen 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' diyeceksin ama 15 Temmuz işgal girişiminden sonra anayasanın amir hükmü gereği TBMM İçtüzüğü'nün emrettiği şekilde devlete çekidüzen vermek için alınmış olağanüstü hal kararına 'sivil darbe' diyeceksin." değerlendirmesinde bulundu.