Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen kongrede, mevcut Başkan Veysel Şevran güven tazeleyerek yeniden CHP Pazarcık İlçe Başkanı seçildi.

26. Dönem CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, AK Parti İlçe Başkanı Harun Eskigün, CHP geçtiğimiz dönem Pazarcık Belediye Başkan Adayı Haydar İkizer, CHP İl Yönetimi, siyasi parti temsilcileri, davetliler, delegeler ve çok sayıda partilinin katıldığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İlçe Başkanlığına sunulan önergede; 26. Dönem CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, oy birliği ile divan başkanı seçildi. Divan Başkanlığına seçilen eski Milletvekili Mehmet Gökdağ, CHP’nin bir aile olduğunu belirterek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Gökdağ, “Cumhuriyet Halk Partisi, devleti kuran partidir. Bizim kökenimiz Kuvayi Milliye’ye, Anadolu Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’ne dayanır. Bizim kökenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e dayanır. Bundan sonraki kongrelerde de bu düzeni ve katılımı sağlayalım” dedi.

Kongrede tek aday olan Başkan Veysel Şevran ise şunları söyledi:

“Zor bir süreçten geçiyoruz. Hepimiz çalışmak ve üretmek zorundayız. Gün yatma değil, çalışma günüdür. Bizlere çok zor bir görev verildi. İnanıyorum ki ekibimle Pazarcık’ta yeni bir çığır açacağımıza daha da ileri gideceğimize Pazarcık’ta CHP’yi daha iyi ve daha güzel günlere daha iyi yerlere getireceğimize inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Şevran, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Nazım Hikmeti’in bir sözü var. ‘Sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa’ Bu vesile ile hepinizi saygıyla selamlıyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde aynı güzelliği ve birlikteliği paylaşmak umuduyla sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum Birlik ve beraberliği sağlamak adına tek adayla Pazarcık ilçe kongresine gidiyoruz. CHP Kadroları bu süreçte yoğun bir çalışma temposu içerisine girecek. AK Parti’nin projelerinden daha iyi olacak projeler hazırlayacağız. Çiftçi kan ağlıyor, esnaf perişan. Bizler halkımıza birlik ve beraberlik içerisinde partimizin projelerini anlatacağız derken, yerelde ve genel seçimlerde yapılacak çalışmalarda partimizi ileriye götürmek için elimden gelen çalışmayı yapacağım. Her zaman söylüyorum bizler yüksek idealleri olan bir parti ailesinin birbirine candan bağlı üyeleriyiz. Biz bu birlik, bütünlük ve beraberliğimizle çok büyük başarılara imza attık, bundan sonrada çok büyük başarılara hep birlikte imza atacağız, bu ülkenin temel değerleriyle oynanmamasını, herkesin istediği gibi özgürce yaşaması gerektiğini belirtti. Birlik, sevgi, saygı, beraberlik varsa başarı da vardır diyen Şevran sözlerini şu şekilde bitirdi; Değerli Pazarcık’lılar, partimizde sevgi ve saygılı hakim kılalım, Birbirimizle değil yanlışlara, olumsuzluklara karşı birlikte el ele kol kola duralım. Hep beraber birlik ve barışı, sevgi ve saygıyı ekmek istiyoruz. Bizlere inanın ve güvenin. Zaman gösterecektir ki köklü çözümler üreteceğiz. Partimize bu zamana kadar emeği geçen bütün büyüklerimizi ziyaret edip önerilerini alıp uygulayacağız. Bu büyüklerimizden yönetim olarak gelsinler bizi denetlesinler istiyoruz. Görüşlerini bildirsinler istiyoruz. İlçemize yakışanı yapalım el ele kol kola duralım bunları örgütümüzle yönetim kurulumuzla aşacağımıza inanıyorum.”