Pazarcık Belediyesi önünde kurulun demokrasi çadırında düzenlenen etkinliğe Pazarcık Kaymakamı Çağlayan Aydın, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ,  İlçe Garnizon Komutanı Abdulkadir Yağar, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Murat Balsu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların akşam saatlerinde demokrasi nöbeti tutmak için Pazarcık Belediyesi önünde kurulan Demokrasi Çadırı’na akın etmesiyle beraber anma etkinliği ilk olarak bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından etkinlik öğrenciler tarafından istiklal Marşının okunması ve şiir dinletisiyle devam etti.

Öğrenciler tarafından okunan birbirinden güzel şiirlerinde ardından, bir konuşma yapan Pazarcık Kaymakamı Çağlayan Aydın’ın katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Kaymakam Aydın’ın konuşmasının ardından program İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç ve din görevlileri tarafından Kur’an Kerim tilaveti, Pazarcık Belediyesi tarafından hazırlanan Sinevizyon gösterisi ve son olarak Pazarcık Belediyesi tarafından verilen ikramların ardından İlçe merkezindeki camilerin aynı anda sela okunmasıyla sona erdi.