Bu kez Fransa’dan gelen acı haber sonucu Kahramanmaraş Koronavirüse en genç kurbanını verdi.

Pazarcık’taki kırsal mahallelerde de yüzler gülüyor Pazarcık’taki kırsal mahallelerde de yüzler gülüyor

Alınan bilgiye göre, aslen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Zeynepuşağı köyünden olan ve Fransa’da yaşayan 37 yaşındaki Hasan Biryar hayatını kaybetti.

***

Kahramanmaraş'ta vatandaşlar ne virüs dinledi ne yağmur (video)

Kahramanmaraş’ta öğle saatlerinde etkili olan yağmura rağmen vatandaşlar sokağa

Kahramanmaraş’ta öğle saatlerinde başlayan yağmur yaklaşık 1 saat etkili oldu. Vatandaşlar, sağanak yağmuru ve korona virüsü tedbirlerini umursamadan sokaklara çıktı. Salgın hastalık nedeniyle uyarılara rağmen sokağa çıkan kimi vatandaş işi olduğunu söylerken, kimisi de gezmek için evden çıktığını belirtti.


İş yerinin kapalı olması nedeniyle sokakta gezdiğini söyleyen Gürkan Karpuz, “Biz kuyumcu atölyesinde çalışıyorduk ve işimiz durduğu için biz de dışarıda geziyoruz. Virüsten korkuyoruz, para çekmeye çıktım, işimi halledip eve döneceğim” diye konuştu.

***

Koronavirüs 8 Nisan itibariyle Türkiye'de 812 can aldı

Türkiye'deki yeni corona virüsü vakalarını açıkladı. Açıklamaya göre bugün 87 kişi hayatını kaybederken 4 bin 117 yeni vaka tespit edildi.

Koronavirüs 8 Nisan itibariyle Türkiye'de 812 can aldı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de yeni tip koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısının 812'ye, vaka sayısının ise 38 bin 226'ya yükseldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs vaka ve ölüm sayısına ilişkin güncel bilgileri yayınladı. Bakanlığın paylaştığı verilere göre, son 24 saatte 24 bin 900 test yapıldı ve 4 bin 117 yeni tanı kondu. Son 24 saatte 87 hasta ise hayatını kaybetti. Açıklanan son rakamların ardından Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 87 artarak 812'ye, vaka sayısı ise 4 bin117 artarak 38 bin 226'ya yükseldi.

İYİLEŞEN HASTA SAYISI BİN 846'YA YÜKSELDİ

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı veriler arasında iyileşen hasta sayısındaki artış dikkat çekti. Son 24 saatte 284 hasta koronavirüsten iyileşerek taburcu edildi. Böylece toplam iyileşen hasta sayısı bin 846'ya yükseldi.

Editör: TE Bilişim