Kahramanmaraş'ta İyilik Ağacı projesi kapsamında yürütülen faaliyetler yüzleri güldürüyor. Gençlik merkezi sosyal medya hesabından, “Bütün kalbiyle şehit olmayı isteyen kişiyi Allah, yatağında ölse bile, şehitler mertebesine ulaştırır.” Müslim, İmâre 157. Ayrıca bk. İbni Mâce, Cihâd 15. Şehadete namzet gönüllü gençlerimizle birlikte şehitliğe giderek şehitlerimizin ve geçmişlerimizin ruhi çün Kuran-ı Kerim okuduk'' ifadelerine yer verildi.

İyilik Ağacı projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençleri iyiliğe teşvik etmek amacı ile yapılıyor. Kahramanmaraş bu projeye en aktif katılım gösteren illerden birisi olarak çalışıyor. Kahramanmaraş'ın il ve ilçelerinde projeye gösterilen aktif katılım yüzleri güldürdüğü gibi gençleri de iyiliğe teşvik ediyor. Pazarcık Gençlik Merkezinde proje kapsamında Gençlik Merkezinin alt katında bulunan kapılar ve pencereler Gençlik Lideri Mehmet Atalar tarafından boyandı.

Öte yandan Şehitlik ziyareti yapılarak Kuran-ı Kerim okundu. Pazarcık Gençlik Merkezinin bahçesi de gençler tarafından düzenlenerek ağaç ve gül dikimleri yapıldı. Boş alanlara 3 adet çınar ağacı dikilirken Gül diplerine ise çim ekimi yapıldı.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN