Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan projeyle

Kahramanmaraş'ta O İlçede Tüm Mahallelerde Su Kesintisi Yaşanacak! Kahramanmaraş'ta O İlçede Tüm Mahallelerde Su Kesintisi Yaşanacak!

1 milyon 300 bin TL bütçeli “Kahramanmaraş İli Nadas Alanlarında Kırmızı Mercimek Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Pazarcı'ta 57 çiftçiye 2 bin 800 dekarlık alanda kullanılmak üzere toplam 42 bin kilogram tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen programa Pazarcık Kaymakamı Dr. Adil NAS, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa BOZKURT, İl Müdür Yardımcısı Salih İNAN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İbrahim KARGI, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık Yılmaz GÜLLÜ, Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Bilal Habeş ÖZTÜRK, Pazarcık Ziraat Odası Başkanı Ali ÇİFTEPALA, muhtarlar, çiftçiler ve İl-İlçe Müdürlükleri teknik personelleri katıldı.

Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Söğütlü Mahallesinde düzenlenen programa  ise AK PARTİ Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin GÜVENÇ, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir OKATAN, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim YILMAZCAN, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa BOZKURT, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali KÖFTE, AK Parti Pazarcık İlçe Başkanı Harun ESKİGÜN, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Salih İNAN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İbrahim KARGI, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık Yılmaz GÜLLÜ, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü Müdürü Doğan GÖZCÜ, Kahramanmaraş Sulama Birliği Başkanı Erol GEYİK, Pazarcık Ziraat Odası Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA, muhtarlar, çiftçiler ve İl-İlçe Müdürlükleri teknik personelleri katıldı.

Kahramanmaraş'ta uygulanacak olan bu proje ile Kırmızı Mercimek üretim alanı 7 bin dekardan 15 bin dekara çıkartılacak ve gerek üretim alanlarında gerekse de üretim miktarında % 120 oranında bir artış gerçekleştirilebilecek.

Editör: TE Bilişim