Trabzon Caddesi’nin trafiğe kapatılıp yayalara bırakılması yönünde hazırlanan proje hakkında Kahramanmaraş halkıyla görüşerek önerilerini aldık. 

Çoğu esnaf trafiğin kapatılınca işlerinin azalacağını söylerken, kimisi de trafiğin yer altından sağlanıp yer üstünün ise gezi yolu olmasını istedi.

>>> Kahramanmaraş Trabzon Caddesi, Yayalaştırılıyor

“Trafik yeraltından sağlanarak ve yer üstü gezi yolu olması haline getirilsin”

Kahramanmaraşlı Erol Taş, “Bu düzenleme güzel bir şey ama evvela alt yapısı hazırlanmalı. Eğer trafik bu şekilde kapatılırsa bu işin sıkıntılı olacağını düşünüyorum. Esnaf olarak işlerimizin düşeceğini de düşünüyorum. Alternatif yollarımız yok. Aslında bu duruma karşı değiliz yanlış anlaşılmasın. Cadde trafiğe kapatılıp gezi yolu haline getirilmesini isteriz.  Trafik yeraltından sağlanarak ve yer üstü gezi yolu olması düşünülürse bir proje daha sağlıklı olur” şeklinde ifade etti.

“Trabzon Caddesinin trafiğe kapatılmasını istemiyoruz

Esnaf Dilek Bozdağ, “Trabzon caddesinin trafiğe kapatılmasını istemiyoruz. Buradaki esnaflarımız çok sıkıntı yaşıyor. Caddenin trafiğe kapatıldığı takdirde bu problemler daha da artacaktır. Burada insanlar otobüslere binmeden önce ekmeğini, tatlısını, ihtiyaçlarını alıyor öyle evlerine gidiyorlar. Yaya yolu yapıldığı takdirde esnaf satış yapamaz, kirasını ödeyemez, işçi çalıştıramaz hale gelir” ifadelerini kullandı.

 “Trabzon Caddesi kapatılırsa daha büyük sorunlara yol açacaktır”

Trafiğin rahatlamayacağını öne süren 65 yaşındaki Emekli Hüseyin karakuş, “Trabzon Caddesi’nin kapatılması uygun olmaz. Akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bizler büyük sıkıntı içerisindeyiz. Eğer Trabzon Caddesi kapatılırsa daha büyük sorunlara yol açacaktır. Trafik yoğunluğunu çözüme kavuşturmak yerine aksine daha çok olumsuzluğa yol açacaktır bu proje. Bu cadde bitirilmesin, buradaki esnaf bitirilmesin” dedi.

“Bizler kalıcı çözümler istiyoruz”

Öğretmen İrfan Kazancı, “Gerçekten Kahramanmaraş için bir şey yapılması gerekiyorsa görsellik olarak özel idarenin yıkılması gerekiyor. Bina yıkıldığı takdirde Ahır dağının güzelliği oradan bakıldığı zaman görülecektir. İkincisi tarihi uzun oluk caddesindeki sorunların giderilmesi gerekiyor. Bizler kalıcı çözümler istiyoruz. Buradaki önemli olan Kahramanmaraş halkının memnuniyetidir. Halkımız şuan bu durumdan rahatsız. Yayalar rahatlayacak fakat Burada onlarca  küçük esnaflar var, zaten zar zor geçiniyorlar. Bir de trafiğe kapanırsa işleri tamamen  durur” şeklinde konuştu.

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Haber, Fazilet Çomruk