Yapamazsın Denileni Yapan ve Başarıyı Yakalayan Kahramanmaraşlı Eda Alıç, , Zorluklara Göğüs Gererek Tutkusunun Peşinden gitti ve Kahramanmaraş’ın tarihi Zabun Konağı’nı dekorasyon yaparak Restaurant ve Cafe olarak hizmete açtı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Kadın Girişimcilerin destekleriyle kuran Eda Alıç, Zabun Konağı (Eski Postane) binasını Restaurant ve Cafe olarak faaliyete geçirdi.

Ev Hanımlığı’ndan iş hayatına atılan Zabun Konağı işletme sahibi Eda Alıç, “Bir bayanın her işi yapacağına inandığım için ve en büyük hayallerimden bir tanesi olan cafe işletmeciliği için adım atmaya karar verdim. Kahramanmaraş’ın en bilinen ve sevilen yemekler arasında mantı, içli köfte, ekşili köfte, tarhana çorbası, yoğurtlu kebabımız bu eşsiz tadı, tatları burada hizmete sunuyoruz. Yöresel mutfağın en seçkin örneklerini, en temiz, en sağlıklı ve en lezzetli şekilde hazırlıyor ve sunuyoruz. Ona göre yemeklerimizi hijyen kurallarına uygun hazırlıyoruz. Evde nasıl titiz şekilde yemek yapıyorsam burada da aynı şekilde yapıyorum. Amacımız hizmet, servis ve kalitesiyle halkımıza ve müşterilerimize layık olmaya çalışmaktır.”dedi.

“Hayallerinin Peşinde Koşsunlar”

Zor ve sıkıntılı günler geçirmesine rağmen çalışma şevkini, enerjisini ve motivasyonunu hiç kaybetmediğini söyleyen Alıç, “Bu benim en büyük hayalimdi. Böyle bir fırsat çıktı karşıma bu fırsatı eşimin desteğiyle değerlendirmek istedim. Hep hayal ederdim kendime ait  bir işletmem olsun diye. Ben asla pes etmedim ve hayallerimin peşinden koştum. Evde oturan bayanlara tavsiyem hayallerinin peşinde koşsunlar. Kimse hayalinden asla vazgeçmesin. İstedikten sonra ve inandıktan sonra bir şekilde hayalleriniz gerçekleşiyor. Bütün bayanlar öz güvenleri olduktan sonra her işi yapabilirler” şeklinde ifade etti.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Haber, Fazilet Çomruk