Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Haşim Yenigül’ün Eşi Leyla Yenigül tarafından şehit odası oluşturularak anılarını yaşatmaya çalışıyor.

Türk bayraklarıyla donatılan odada şehidin kullandığı eşyaları, fotoğrafları, ayakkabıları, saati, çantası gibi kişisel eşyaları yer aldı. Şehidin eşi Leyla Yenigül sahip olduğu her şeyi odasına yerleştirdiklerini belirterek, “O artık burada yaşayacak. Eşime olan sevgimden dolayı onun anılarını yaşatmak istedim. Eşyalarını odasına yerleştirdim çünkü onun her zaman yanımda olduğunu hissediyorum. Odada bulunan şehit eşimin eşyalarını hiç yıkamadık olduğu gibi duruyor. Kullandığı Terliği, ayakkabısı halen tozuyla toprağıyla duruyor. Nasıl bu vatan uğruna, bu bayrak uğruna mücadele edildiğini görsünler diye anılarını yaşatacağımız olan odasına öylece yerleştirdik.

Eşimin bana aldığı gülleri, mektupları, özel eşyaları hepsi o odada anılarını yaşatıyor. Hatta bir kırık iğnesi vardı o kırık iğnesini dahi o odaya yerleştirdim. Eşime her zaman herkes bizim sevgimize şahit olsun derdim. Herkes onu halen çok sevdiğime şahit oldu. Doğacak olan çocuğumuzun ismi şehit babasının ismini vereceğiz. Kavuşmak için eşimi evlenmeden önce çok bekledim. Kavuştuk ve Vatan için mücadele ederken yine bekledim. Canı sağ olsun yine bir ömür beklerim dedim. Keşke canı sağ olsaydı da yine bir ömür bekleseydim” dedi.

Uzman Çavuş Haşim Yenigül 3.09.2016 tarihinde Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olmuştu.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Haber, Fazilet Çomruk