Kahramanmaraş OSB Başkanı Abdullah Çinkay, Türkiye ekonomisini mercek altına aldı. 2016’da güçlü duran ekonominin 2017’de teşvik ve yatırımlarla sıçrama yapacağını dile getiren Çinkay; “Türkiye piyasaları vites yükseltirken, bizlerin de OSB olarak nitelikli yatırımlara desteğimiz sürecek” dedi. 

Altyapısı tamamlanmış parselleri ve arı gibi çalışan güçlü sanayi tesisleriyle Türkiye ekonomisine katma değer sunan Kahramanmaraş OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çinkay, Türkiye ekonomisi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Ekonominin izlediği seyri değerlendiren ve 15 Temmuz sektesine rağmen Türkiye’den güçlü yatırımların ayağının kesilmediğini dile getiren Çinkay;

“Türkiye, 2016’da tüm iç ve dış müdahalelere rağmen ekonomisiyle de dimdik ayakta durdu ve gelişim gösterdi” şeklinde konuştu. Kahramanmaraşlı Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın bölge ve ülke için büyük şans olduğunu dile getiren Çinkay, anayasa değişiklikleri hakkında da görüş bildirdi. Başkan, 2017’de OSB’nin devreye alacağı yatırımlar hakkında da fikir vermeyi ihmal etmedi: “OSB olarak yatırımlarımıza son sürat devam edeceğiz. 2017 bizler için atak yılı olacak.”

“15 Temmuz sonrası toparlandık”

2016 yılı Türkiye ekonomisini 15 Temmuz öncesi ve sonrası olarak ele alabiliriz. 15 Temmuz’dan önce başarılı hükümet politikalarıyla iyiye giden Türkiye’ye, 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte sekte vurulmak istendi. Ancak milli iradenin her şeyden önce geldiğini fark edemeyen FETÖ ve destekçileribu girişimde başarısız oldu.

Türkiye 15 Temmuz sonrasında bir destan yazdı desek yeridir. Ekonomi olarak Türkiye’ye zor günler geçirtmek isteyen çevrelere cevabımızı her zaman milletçe verdik. Doların şaşırtıcı artışı sonrasında Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla birlikte dolar bozduruldu. Faizi aşağı çekin diyen bir Cumhurbaşkanı’na faiz lobileri daha fazla direnemeyecek diye düşünüyorum. Bütün saldırılara rağmen yıl içerisinde inişli çıkışlı göstergeler olsada yıl ekonomi göstergeleri son iki ay hariç beklentilerimiz doğrultusunda geçti ve ortalamanın üzerinde seyretti.  Hep birlikte yeni bir sürece giren Türkiye’nin destekçisi olacağız. Ekonomimizin şu anda olumlu seyir halinde devam etmesi Hükümetimizin başarılı politikaları sayesinde olmuştur.

Güçlü ekonomi, güçlü Türkiye

Rusya ile işlerin düzeleceği ve Orta Doğu’da taşların yerine oturacağı güçlü Türkiye’nin ekonomisi de güçlenecek. İş adamları olarak hükümetimizin yanında olmamız ve hükümetimizin de ekonomi politikaları konusunda çok doğru hamleler yapması ekonomimizin her geçen gün iyiye gideceğinin bir ispatıdır.

Avrasya Tüneli’nin açılması, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün yapılması gibi büyük projeler  bize dış devletlerin ‘ekonominiz çöktü’ denildiği yıllarda yapıldı. Biz millet ve iş adamları olarak birliğimizi bozmadığımız sürece, yapılan yatırımların her zaman olumlu sonuçlar alınacağından eminim.  2017 yılında Türkiye’yi Orta Doğu’dan başarı ile çıkan ekonomisini dünyaya örnek gösteren bir ülke olarak görüyorum.

“Anayasa Türk halkını taşımalı”

Kesinlikle gereklidir. Şu anda bizi yöneten Anayasa, bir darbe anayasası ve her geçen gün şartların bu milleti taşımadığını görüyoruz. Şartlar artık eskisi gibi değil kararları hızlı alıp uygulamak ve yürürlüğe koymak gerekiyor. Şu anda ülkemizin durumu gereği herhangi bir gecikme kalıcı problemlere yol açabilir. Onun için yürütme erkini kuvvetlendirecek yeni ‘Anayasa’nın şart olduğunu düşünüyorum. Bu yeni anayasa parlamenter sistemdeki tıkanıklara da çözüm bulacaktır, kuvvetler ayrılığı ilkesi her zaman için ülke yararınadır.

“Veysi Kaynak gururumuz”

Kahramanmaraş’ı siyasette bir adım öne taşıyan Veysi Kaynak Bey, hem Türkiye hem de Kahramanmaraş için büyük bir kazanımdır. Tecrübesi ve yaptığı icraatlarla bulunduğu konumu hak eden Veysi Bey, Kahramanmaraş’ın senelerdir çözülemeyen problemlerine ince dokunuşlarla çözüm bulmuştur.

Kahramanmaraş’tan Başbakan Yardımcısı konumunda bir siyasetçinin çıkması gururlanmamız için yeterli bir durum. İş adamları olarak bakışımız, Sayın Veysi Kaynak’ın Kahramanmaraş ve Türkiye için kazanım olduğu yönündedir.

2017’de OSB yatırımları

2017 yılı için OSB’de şu sıralar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan projesi onaylatılan 9 milyon TL’ye mâl olacak arıtma tesisi projesinin gündemde olduğunu belirtmek isterim.  Projeyi uzun zamandır yapmayı planlıyorduk. Kahramanmaraş için büyük bir kazanım olacağı kanaatindeyim. Ayrıca yarım kalan cami inşasını da bitirerek, OSB çalışanlarına ve bölge halkımıza manevi ibadetlerini gerçekleştirebilme imkanı sunmak istiyoruz.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Editör, Duygu Özcan (Özarslan)