Kahramanmaraşlı kitapseverlerin yeni gözdesi olan Onuncu Köyün Yolcuları cafe, şiir dinletilerine, müzik gruplarına ve sanat Severlere ev sahipliği yapıyor.

İşletme sahipleri Fatih Karadaş ve Musa Kazım Akkaya Kahramanmaraş’ta kitapseverler için oldukça güzel bir mekân oluşturarak, cafe’lerin sadece çay, kahve içilebilen mekânlar olmadığını, kültüre, sanata hizmet verebileceği düşüncesiyle yola çıktılar.  Kitapseverler Onuncu Köyün Yolcuları Cafe de bir aile ortamı içerisinde kitaplarını okuyabiliyor ve ödünç kitap alabiliyorlar.

İşletme sahibi Fatih Karadaş, “Kitapseverlerin hem çaylarını yudumlayabileceği hem de kitaplarını sakin bir ortamda okuyabileceği şekilde tasarladık.  Kahramanmaraş halkını kitap alışkanlığına teşvik etmek ve insanları kitap okumaya yönelmek amacıyla kütüphane tadında  bir cafe hizmeti vermek istedik. Kahramanmaraşlı Kitapseverlerin ihtiyaç duyduğu bir Cafe ve böyle hizmeti kazandırdığımız için çok mutluyuz. Biz kültürel değerlere, bilime saygı duyan insanlarız. Araştırma yapmak isteyen, sanat icra etmek isteyenlere kapımız her zaman açık. Ayrıca burada  Müzik grupları, geceler düzenleyebiliyorlar, şiir dinletileri yapılabiliyor. Bunun için her hangi bir hizmet bedeli almıyoruz. Sadece içilen çay-kahve ve meşrubat ücretlerini alıyoruz. Cafe´lerin kültür evi işlevini yürütmeleri gerektiği  düşüncesindeyim” şeklinde ifade etti.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Haber, Fazilet Çomruk

Editör: TE Bilişim