Oku, Düşün, Fark At sloganı ve okuma oranını ve bilincini artırmak için amacıyla Kahramanmaraş’tan yola çıkan Kitap Yaprağı Topluluğu amacını gerçekleştirmek için faaliyetlerine devam ediyor.

Ocak ayı kitabı değerlendirme toplantısı Kişisel Gelişim ve Psikoloji Paneline döndü. 3 Kişisel Gelişim Uzmanı ve 1 Psikoloğun paylaşım ve katkıları ile mükemmel bir program gerçekleşti.

Program Topluluğun Başkanı Eğitimci-Yazar ve Yaşam Koçu Kadriye KIRDÖK’ün hoş geldiniz konuşması ile başladı. Kadiriye KIRDÖK topluluğun amacı ve faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi vererek sözünü tamamladı.

Moderatörlüğünü Topluluğun Başkan Yardımcısı Psikolojik Danışman- Yazar, Kişisel ve Sosyal Gelişim Uzmanı Alpaslan YURTSEVER yaptı. Alpaslan YURTSEVER, gönüllülerinin katıldığı anket sonucuna göre belirlenen bu ayın kitabı Mümin SEKMAN’ın “Her Şey Seninle Başlar.” Kitabı ve yazarı hakkında bilgi vererek programı başlattı.

Kişisel Gelişim Uzmanı Recep KARAKUYU, öğretilmiş çaresizlikten kurtulmak için yapılması gerekenleri anlatır iken Psikolog Arif SİLAHLI ise ülkemizdeki normal dışı davranışların tanılama ve tedavi süreci konusunda bilgi verdi. Kişisel Gelişim Uzmanı Suat ESER, başarıda çevrenin etkisi ve yapılması gerekenlere değindi. Moderatör Alpaslan YURTSEVER, Psikiyatrist, Psikolog, Psikolojik Danışman, Sosyal Hizmet Uzmanı ve Koçluk Mesleklerinin tanımı ve faaliyet alanları konusunda paylaşımlar da bulundu.

Katılımcıların aktif şekilde katıldığı program sonrasında Kafeteryada da sohbetin sürmesi 3 saatlik programın heyecanının hissedilmesini sağladı.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Haber, Fazilet Çomruk