Kitap Yaprağı Ailesi ecdadımız olan örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi bize öğreterek güzel duyguları bize yaşatan elleri öpülesi büyüklerimizle yakından ilgilenerek samimi ve sıcak bir ortamda sohbet ederek huzurevi sakinlerine güzel gün geçirme imkanı sundu.

İnsanların en büyük korkusu, yaşlandıkları zaman yalnız kalmak ya da huzurevinde yaşamaya mecbur kalmak. Fakat Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Bin evler Mahallesinde Huzurevi’nde yaşayanlar huzuru, huzurevinde bulanlardan. Elleri ile ekmeğini taştan çıkardılar. Yaşlanınca ya kalacak yerleri olmadı ya da bakacak kimseleri. Huzurevinde kalanların hepsinin ayrı hikâyeleri var. Tek ortak noktaları ise yaşlandıklarında evlatlarından uzakta, hasret içinde yaşamaları.

Huzurevi sakinlerinin zaman zaman ziyaret edilmesinin önemini vurgulayan Kitap Yaprağı Ailesi,“Vefalı İnsanların yaşlılarına her zaman sahip çıkacağına, onlara olan gönül borçlarını hiç unutmayacağına inancımız tam. Biz Kitap yaprağı Ailesi olarak, Huzur Evimizde ikamet eden yaşlılarımızın düzenli olarak ziyaret etmeye çalışacağız. Burada, bizim için değerli olan yaşlılarımızın yanında bulunmak, onlarla zamanı paylaşmak gerçekten mutluluk verici” şeklinde ifade ettiler.

Kitap yaprağı Ailesi Huzur evi sakinlerine kitaplar bırakarak hayata daha yakından bağlanmaları, gülmeleri, eğlenmeleri için gitarla şarkılar çalarak bol bol eğlenme imkânı sundular.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Fazilet Çomruk