Unutmak, zayıf insanların çıkış yoludur; benim de hayat tarzıma aykırıdır. Aşk denilen duyguyu, sadece mutluluk olarak gören, aynı zamanda bu duyguyu yarım kalmışlığı ile yaşıyorsa hep eksiktir diyen “Kördüğüm Aşk” Yazarı Tufan Yıldırım’ın Maraş Pusula Haber'e verdiği röportajı.

Kördüğüm Aşk Kitabından..

İnsan, yarım kalmışlığının peşine düşüp sevgiliye gitmek ister; ne saat, ne gece, ne de kilometreler umurundadır...  İnsan hep yalnızdır aslında... Bazen insana yalnızlık bile yetmez; beraberinde boğulursun! Ama ölemezsin... Kaldı ki hüzünde ayrılık da zaten aşka dahildir. Hepsinde yanar aşıksa insan... Ne kısa cümleler kurabilir, ne de uzun cümleler kurabilir... Derin bir suskunluğa bürünür. Çünkü sustuğu kadar her şeye anlamlar yükler... 

Yazmanızda ki etkenler nelerdir?

Yazmamdaki etkenler Hayatta yaşamış olduğum hüzünler, ayrılıklar, gelişler gidişler karşısında çaresizliğimden dolayı tırnaklarımı geçirip avuçlarıma kanattığım vakit, yazarak ve okunarak anlaşılabilmeyi tek çıkar yol bildim kendime. Bunlar yazmamdaki en büyük etkenler diyebilirim.

Yazar olmanın ne gibi zorlukları vardır?

Yazarlar duygu yoğunluğu hat safada ve hüzün nöbetlerini çok sık yaşayan insanlardır. Buda gerek şahıs gerek ise toplum tarafından eleştirilere mahrum bırakır. Yazarak anlaşılmayı ümit eder ama çoğu kez hayal kırıklığı yaşarız.

Kitap yazmaya başlamadan önce etkilendiğiniz olay var mıdır?

Kitap yazmaya başlamadan önce etkilendiğim olay Sosyal çevremin katkısı bir hayli büyük bir rol oynamaktadır bu konuda. Kalemime olan ilgi ve destekleri sonucu tam anlamıyla kitaba yönelik ışığım olmuşlardı diyebilirim. İlkokul yıllarında okulda şiir yarışması yazmam oldu. Bu şiir yarışması hayatımın dönüm noktası oldu bir arkadaşımın kendisine şiir yazma teklifiyle başladı yazarlık serüvenim.

Genç yazarlara tavsiyeleriniz var mıdır?

Genç yazarlara önerim çok okumalarını başta öneriyorum. Başarılı eserler üretmiş yazarlarla görüşüp konuşmak, hayatlarını incelemek, yazacakları alanda yazılmış eserleri okumak, kitap fuarları, kitapevleri ve kütüphaneler ikinci mekânları olmalarını öneriyorum.

Geleceğe ait projeleriniz nelerdir?

Kördüğüm aşk 'tan sonra birlikte çalıştığım Sisyphos yayınları genel yayın yönetmenimiz Mustafa Tenker aracılığı ile Cümle mühendisleri Edebiyat Antoloji çalışması yaptık. Önümüzdeki günlerde çıkmasını bekliyoruz ve geçtiğimiz günlerde Türkoğlu yöresel şairler ve yazarlardan oluşan antoloji çalışması yaptık. Düşündüğüm 2017 yılında çalışması içerisinde olduğum roman ve bir şiir kitabı çalışması var. Bunlar;

Hoşçakal Roman ve Adını aşk koymuştum şiir kitabı.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Bu duyguyu tarif etmek gerçekten çok zor. Yazmak insanı motive eder. Daha güzelini yapmaya insanı teşvik eder. Çok şükür her yazdığım şiir ve sözlerden okuyucularımdan ve takipçilerimden çok tatlı eleştiriler aldım. Bu da beni çok mutlu ediyor.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Fazilet Çomruk