Küçük Yaşlardan itibaren güvercinlere İlgi duyan 65 yaşındaki Kahramanmaraşlı Mircan Çam yaşının ilerlemesine rağmen bu tutkusundan vazgeçmiyor.

Güvercinlere büyük bir tutkuyla bağlı olduğunu anlatan Çam " Güvercin yetiştirmeye bir merakla başladım. Hiçbir ticari gelirim ve beklentim olmadı. Güvercinleri çok seviyorum,  zamanımın tamamını güvercinlerin bakımı, yemlenmesi, suyu vermesi, kuluçkaya yatanların bakımı ile geçiriyorum. Bizim tüm dünyamız kuştur. Eğer güvercinlerimiz yanımızdaysa huzurluyuz, rahatız. Güvercinimiz rahatsız olduğu zaman biz de rahatsız oluruz. Dünyanın neresinde olursan ol eğer kuş beslemiş ve onlarla ilgilenmiş isen kesinlikle onlardan ayrılamazsın” ifadelerini kullandı. 

 "Kuş sevdası çok farklı bir sevdadır"

Çam, “Bizlere Hayaliniz neydi diye sorulduğunda ise Kimisi öğretmen, polis, mimar, doktor vesaire olmak isterdi. Tüm kalbimle benim bu soruya verdiğim yanıt, her seferinde, dilim döndüğünce şuydu: ‘Güvercin yetiştireceğim. Ben kimsesiz çocuklara yardım eden bir işte çalışacağım. Ben evsizlere yardım edeceğim bir işte çalışacağım. Ben sakat insanlara yardım edeceğim bir yerde çalışacağım. Dedeleri, nineleri terk edenler gibi değil, onlara bakan bir yerde çalışacağım. Ben ağaç diken bir yerde çalışacağım. Ve ben en çok da kimsesi olmayan tüm hayvanlara yardım edeceğim, onları mutlu etmek için bir yerde çalışacağım derdim ve 50 yıldır Ben hayatımı kuşların etrafına kurdum ve Ailemden çok zamanımın büyük bir kısmını güvercinlerimle geçiyorum”dedi.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Fazilet Çomruk