Türkiye'nin ünlü sinema sanatçılarından Türkan Şoray'ın Canlandırdığı Balıkçı Azize filmi Kahramanmaraş’ta Ağrılı Fevziye Aslankan tarafından tekrardan canlandı.

Evlendikten sonra balıkçılık mesleği ile tanışan ve 5 yıldır tezgâhlarda Kahramanmaraşlılara Şazibey Halk pazarında balık satan Ağrılı Fevziye Aslankan, merkezde balık pişiren çok mekân yok ve bu boşluğu doldurmak için harekete geçtim. Bu işe başlarken aklımda oluşan acabaları çok çabuk sildim ve kendime güvenim tam oldu. Kahramanmaraşlıları hiç zahmete girmeden balık yemeye davet ediyorum” dedi.

“Balık Temizlemek ve Pişirmekten Kurtarıyoruz”

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Şazibey halk pazarında balık satışların artmasının ardından Birçok kadını evde balık temizlemek ve pişirmekten kurtardığını söyleyen Aslankan, "Şazibey Halk pazarında Gülpak Balıkçılık olarak balıkları pişirerek de müşterilerime hizmet etmek istedim. Balıklarımızı müşterilerimizin isteğine göre yağda, ızgarada pişiriyoruz. Tezgahta satılan balığın fiyatı ile pişirdiğimiz balıkların fiyatı aynı. Ocaklarımızda, barbun, istavrit, palamut, deniz levreği, hamsi, mercan pişiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Fazilet Çomruk