Hayata Dokunuş Gençliği 81 il de başlatılan 6770 öğrencinin: mont, ayakkabı, bot, giyim, kırtasiye ihtiyaçları 87 okulun onarımı ve onarılan okullara kütüphane ile peyzaj düzenlemesi çalışmaları kapsamında Muş ilinde 420 öğrenciye giyim ve kırtasiye malzemeleri dağıttı.

Hayata Dokunuş Gençliği Muş Bulanık Demirkapı köyünde ilk ve ortaokulunda kışın zor şartlar altında öğrenim gören 420 öğrenciye kışlık mont, bot, çanta, kırtasiye ve kıyafet yardımında bulundu. Okulun bütün öğrencilerinin giydirildiği projede öğrencilerin sevinçleri dikkatlerden kaçmadı.

Yardım yaptıkları okulun bazı eksikleri olduğunu belirten Ali Morel, önce ihtiyaçları tespit ediyoruz, ardından okulun ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya, küçük hediyelerle gönüllerini kazanmaya çalıştık. Çocuklara okulu sevdirmeye yönelik etkinlikler yaptık. Öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda tüm istediklerini öğretmenlerimiz tarafından öğrendik. Her minik kardeşlerimize genç gönüllü arkadaşlarımızla beraber ihtiyaçlarını karşılayan paketler hazırladık. Muş ilimize geldik. Ve bu minik kardeşlerimizle tanıştık. Paketlerini verme fırsatı bulduk.”dedi.

Okul öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Ayşegül Kırnık da yapılan yardımlardan dolayı düşüncelerini şöyle dile getirdi,“Evet Ne anlatmadan geçmek ne de bilinmeden gitsin isterim. Tevafuk olarak gördüm Ali Morel ekibinin #hayatadokunuş ruhuyla dolu sayfasını. Etkilenmemek elde mi. Şansını deneyen olmak istedim öğrencilerim adına. Hani o belki vardır belki bir şeyler olabilir belki geri dönerler hissi. Ve yazdım öğrencilerimi şartlarımızı anlattım. Ben yazdığımda üç vakte kadar bile beklemeye gerek kalmadan bana anında dönüş yapan başkanımız Ali Morel tek tek öğrencilerimizin isteklerini yazmamızı istedi ve listelerimizi hazırladık. Öyle bir ekip ruhu ki çocukların acil olan ihtiyaçlarını bizim bile gitmeye gözümüzün kesmediği şu günde bu zorlu günde bize ulaştırmayı başardılar. Gerçekten çok şaşırdık. Ne işin kolayına kaçmak vardı nede ruha işlemeden yapmak. İşte yola çıkıp yoldan çıkmamak bunun adı. İşte yaptığınız işteki dibine kadar doyum hissidir bu. Bizler için ise sizin gibi yüreği güzel insanların her yaraya bu denli yakın ve yoldaş olduğunuz hissinin sonsuz mutluluğudur. Bir Malatyalı olarak hemşeri olmaktan ise ayrı bir gurur duydum.İnanın mutluluğum tarifsiz anlatacak şeylerin çokluğundayım tam şu anda. Emeği geçen herkes güzel gönlünüz var olsun”

Okul Öğretmenlerinden Dilek Kerter ise, “ Ne büyük mutluluktu sizi görmek kardelenin karı delip güneşi görmesinden daha ihtişamlıydı sizin gelişiniz. Rabbim yolunuzu hep açık işlerinizi kolay etsin ömrünüzün sonuna kadar koşturun bu güzel amaçla. Çocuklarımızın gülümseyişi dertlerinize merhem yolunuza ışık olsun. Rabbime emanet ediyorum.”ifadesini kullandı.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Fazilet Çomruk