Kahramanmaraş’ın tanınmış eşraflarından Genç Girişimçi Furkan Eren’nin Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Eren, mesajında, Kurtuluş Savaşı esnasında düşmana dur diyen ve savaşın seyrini değiştiren milli mücadele ruhuna bugün her şeyden çok ihtiyaç duyduğumuzu söyledi. Yokluk ve açlıkla mücadele ederken bile düşmana geçit vermeyen, teslim olmayan Kahramanmaraş halkının bugün de aynı inanç, azim ve kararlılıkla gazi olmaya, şehit olmaya hazır olduğunu vurgulayan Eren, Bugün ülkemizin yine benzer bir saldırı altında olduğunu ifade eden Eren, 'Gün birlik olma günüdür, gün vatana sahip çıkma günüdür, gün provokasyonlara gelmeme, aklıselim davranma günüdür' diyerek, "15 Temmuz’da çok büyük bir tehlike atlattık. Aziz milletimiz ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında bütünleşerek, işgal girişimini bertaraf etmiştir. Ancak tehlike bitmedi. O gün başarılı olamayan FETÖ, bugün diğer terör örgütleriyle el ele vererek çirkin oyunlarını sahnelemeye, tuzaklarını kurmaya devam ediyorlar. Ama başaramayacaklar. Çünkü ne Türkiye herhangi bir ülkedir ne de bu millet sıradan bir millettir. Tarihini kendi kanıyla yazan bir milletin karşısında hiçbir güç duramayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraşlılar Maraş bize mezar olmadan düşmana Gülizar olamaz" sözünün hakkını vererek geçmişte işgal güçlerine ve 15 Temmuz gecesi de darbecilere teslim olmadığına vurgu yapan Eren, Kahramanmaraşlıların vatan sevdasını her gece meydanları doldurarak gösterdiğini ve 15 Temmuz’dan beri yapılan tüm provokasyonlara rağmen oyuna gelmeyerek birliğini muhafaza ettiğini belirtti.

Bundan 97 yıl önce Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen direnişin bugün herkese örnek olması gerektiğinin altını çizen Eren; sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Kahramanmaraş'ın kurtuluş mücadelesini unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlara, yapılan planlara geçit vermeyeceğiz. Çok çalışacağız. Bize bırakılan mirasa sahip çıkacak ve rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımızı ilelebet bu topraklar üzerinde dalgalandıracağız. Yurdumun üstünde tüten en son ocak sönmeden bu bayrak inmeyecek bu ezan dinmeyecek. 12 Şubat ‘da aynı azim ve kararlılıkla, kesinlikle bağımsız ve hür Türkiye için mücadele edeceğiz. Muhtaç olduğumuz kudretin, damarlarımızda dolaşan kanda mevcut olduğu bilinciyle ülkemiz için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Kahraman şehrimizin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 12 Şubat yıldönümünde, ‘ben Kahramanmaraşlıyım ’ deme onurunu bizlere yaşatan aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi, Kahramanmaraş’ın tüm gücüyle direnen fedakâr ve cefakâr halkını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Tüm hemşerilerimizin bayramını en ulvi şekilde kutluyorum

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Editör, Duygu Özcan (Özarslan) 

Editör: TE Bilişim