Kahramanmaraş Ekinözü İlçe Belediye Başkanı Nursi Çeleğen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Yayınladığı mesajında İlkeli, tarafsız, objektif, sorumlu gazetecilik anlayışıyla çalışan basın mensuplarımızın,  günlerini en içten dileklerimle kutlarım dedi.

Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracının basın olduğunu belirten Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen  , "Demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında basın gelmektedir. Basın, toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan en etkili araçlardan biridir. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Ancak basının bu önemli sorumluluklarını yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üstünde tutması ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemesi gerekmektedir." dedi.

Kahramanmaraş’ta basınının da bu sorumluluklarının bilinciyle kamuoyunu aydınlattığını ifade eden Başkan Çeleğen, şunları kaydetti: "Toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin kamuoyuna duyurulması vazifesini yerine getiren basın kuruluşları, kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlayıp bu vazifesinde etkin bir rol oynarken, doğru ve gerçek bir haber kaynağı olabilmek için de var gücüyle çalışmaktadır. 15 Temmuz gecesi yaşanan Darbe girişiminde basının gücünü herkes gördü. Özellikle sosyal medyanın hızlı olduğu bir dönemde Basın mensubu arkadaşlarımızın toplumu bilgilendirme adına daha dikkatli ve doğru kaynaklardan sağlanan haberler vermeleri önemliliği darbenin önlenmesinde en büyük etken oldu.

Başkan Çeleğen Mesajında son olarak ise "Basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenmiş durumdadır. İlimizde ve ilçelerimizde görev yapan gazetecilerimizin bu görevi başarıyla sürdüklerine olan inancım tamdır. Tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla vatandaşlarımızın gözü kulağı olmaya özen gösteren çalışan gazetecilerimizin ekonomik sorunların yaşanmadığı daha hür bir ortamda hizmet etmelerini diliyor, basınımızın değerli çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."Haber/İsmail Bozdoğan