31 Mart yerel seçimleri ne ilişkin basın açıklaması yapan CHP Onikişubat ilçe Başkanı Ünal Ateş düzenlediği basın toplantısıyla bazı açıklamalarda bulundu.

Seçim çalışmalarına tüm hızla devam ettiklerini söyleyen Ateş:’’31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken sayılı günler kaldı. Seçim çalışmalarımız hızla devam ediyor. Fakat üzülerek görüyorum ki süre daraldıkça ve adayımızın oy oranı yükseldikçe birçok yerde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da haksız bir takım ithamlarla karşı karşıya kalıyoruz. Oysa bu bir yerel seçim belediye başkanı seçiyoruz, savaşa gitmiyoruz. Birbirimize yarın bir gün yüz yüze bakamayacağımız sözler söylemenin hiçbir anlamı yok. Kimseye kötü söz söylemeden kendi çabamız da bu seçim yarışını götürmeye çalışırken, zaman zaman montajlarla, şantajlarla zaman zaman da haksız ithamlarla karşı karşıya kalıyoruz.

En son AK Parti’nin Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Ahmet Özdemir bir açıklama yapmış ve sayın adayımız Ali Öztunç’a başkalarına çamur atmakla itham etmiş. Şunu ifade etmek istiyorum. Sevgili Ahmet Özdemir, yıllardan beri bu memlekette birlikte siyaset yapıyoruz. Ali beyle de siz milletvekili seçildiniz ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde birlikte çalışıyorsunuz. Ali Öztunç’un genel karakterini kimseye çamur atmakla siyaset yaptığına özdeşleştirmek doğru değil. Ali Öztunç Bertiz’in yolları çamur içerisinde siz ise otoban yaptık dediniz demiş. Sizde buyurun kendinize güveniyorsanız gelin birlikte Bertiz’e gidelim. Ağabeyli’ye, Boyalı’ya gidelim. Buyurun Çatmayayla gidelim. Kahramanmaraş’ın dört bir yanına gidelim. Bakalım o otoban yaptığınız yollar yerinde var mı yok mu?

HALKTAN ÖZÜR DİLEMEK VARKEN NİYE SATAŞIYORSUNUZ

Sayın Ali Öztunç kimseye çamur atarak siyaset yapmıyor. Gittiği yerde projelerini açıklıyor. Biz 1 buçuk ay önce hazırladığımız projeleri paylaştık. 1 buçuk ay sizin adayınız Sayın Hayrettin Güngör’ün projelerine açıklanmasını bekledik. Açıkladığınız projelerin içerisinde acaba kaç tanesi bizim projelerle aynı? Kaç tane yeni proje ürete bildiğiniz? Bu projeler size ait ise niçin daha önce bu projeleri açıklamadınız? Hepsini geçiyorum. Sevgili Ahmet Özdemir, Arkadaşlarınız, abilerininiz, parti büyükleriniz yıllardan beridir belediye başkanlığı yapıyor. Gözüm kardeşim canım kardeşim. 30 yıldır yapmadıklarınız en son 17 yıldan beri iktidarda olup tek başınıza bütün çoğunluk sizde olmasına rağmen yapamadıklarınızı yapmadıklarınızı niye ifade etmiyorsunuz. Bundan dolayı halktan özür dilemek varken niye bizim adayımıza sataşıyorsunuz.

SİZ BELEDİYE BAŞKANI OLMAYACAKSINIZ

İlçe başkanı olarak bu cevabı vermek istemezdim ama görüyorum ki sizin adayınız Hayrettin Güngör hiç ortalıkta yok. Bakanlarınızı görüyoruz. Son on yıldan beri gelmediği kadar çok bakan geldi Kahramanmaraş’a. Bakanlardan sonra aylardan beri sahalarda göremediğimiz siz sevgili milletvekili arkadaşlarımızı görüyoruz. Hep siz konuşuyorsunuz siz belediye başkanı olmayacaksınız. Bakanlarınız ya da Cumhurbaşkanı belediye başkanı olmayacak. Siz bırakın bunları Hayrettin Bey çıksın kameraların karşısına konuşsun.’’ ifadelerini kullandı.

ALİ ÖZTUNÇ’UN BOMBA BİR HABERİ OLACAK

Seçimlere az bir zaman kaldığını vurgulayan İlçe Başkanı Ateş: ’Lütfen bu bir seçimdir. Şu kalan günlerde ortalığı germek için bu tür açıklamalar yapmayın. Önümüzdeki hafta Sayın Ali Öztunç size çok güzel sürpriz ve bomba bir haberi tüm Kahramanmaraş’ın güzel insanlarıyla paylaşacak.’ ifadelerine yer verdi.