İşte Ünal Ateş'in Oruç Reis Mahallesi'ne ilişkin basın açıklaması: Oruç Reis Mahallesi’nde, Kayseri Çevre Yolunun yaklaşık 50 metre üst tarafında şehrin merkezindeyiz. Burada aşırı yağış nedeniyle meydana gelen heyelandan dolayı çok ciddi bir yol, aşağısında yer alan dereye uçtu. Buna karşılık alınan tek önlem ise yolu kullanıma kapatmak oldu. Bu şehri yönetenler burada bir an önce tedbir almak zorundadırlar. Öncelikle buradan yetkililere şunları sormak istiyorum; 

1. Boş dolgu toprağa harfiyat yapılıp burası doldurulurken niye müdahale etmediniz ?

2. Bu yola gereken istinat duvar çalışmasını neden yapmadınız. ? 

Sayın valim başta olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Sayın Onikişubat Belediye Başkanı, buradaki insanların can güvenliği “Şehrül Emin” denilen belediye başkanlarına emanettir.  Bu sebeple derhal gelip gerekli önlemlerin alınmasını, burada yaşayan insanlar adına ben sizden talep ediyorum.

Fotoğraflarda yer alan ev sizin eviniz olsa bu evin içerisine girip rahatça uyuyabilir misiniz? Asla.

Büyükşehir Belediyesi “Onikişubat Belediyesi’nin yetkisinde”, Onikişubat Belediyesi “Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde” diyerek bu sorumluluktan kaçamazlar. Daha dün İstanbul’da 8 katlı bir bina çökmüş iken benzer bir facia ile K.Maraşta’da karşılaşmamak adına acilen önlem alınması gerekmektedir.