Başkan Ateş mesajında; 

Cennet anaların ayağı altındadır deriz hep. Dünyadaki en kutsal görevi üstlenir annelerimiz. Sevginin, özverinin, hoşgörünün ve mutluluğun kaynağı annelerimiz. Bizler en güzel en kutsal duyguları annelerin şefkatli ellerinde öğrenir ve yaşarız. Bu yüce duygular hayat boyu bizlere yön verir. Anneler sadece bir çocuk yetiştirmez; Zübeyde Hanım’ın en güzel örneğini verdiği şekilde, gün gelir o güzel çocuk vatanını ve dünyayı değiştirir.

bizlere düşen en önemli sorumluluk da annelerimize sahip çıkmak onları her türlü tehlikeden hele hele son günlerde tüm dünyayı saran virüs belasından korumaktır.

Annelerinizin yüzü hep gülmeli onların yüzünün gülmesi ve ‘Anneler Günü'nün gerçek manada kutlanması adaletin hakim olduğu özgür, demokratik bir Türkiye’de mümkündür. Bunun için adaletin hakim olduğu insanların özgürce inançlarını düşüncelerini yaşayabildiği bir gelecek için mücadelemiz sürecek annelerimizin yüzünün gülmesi için bu mücadelemiz sürecek.

Öncelikle yüreğinde evlat acısı olan ve evlatları için her türlü mücadelenin içinde yer alan annelerimiz başta olmak üzere Tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor önlerinde saygı ile eğiliyor, ebediyete intikal etmiş olan annelerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.