Onikişubat İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı başvuru toplantımıza katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum diyen Sıddık Sezal, sözlerine şöyle başladı; ''Bu gün 10 kasım vesilesiyle ölümünün 80.nci yılında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Kısaca kendimi tanıtmak istiyorum. 1961 Kahramanmaraş Merkez doğumluyum.İlk ,Orta ve Lise eğitimimi Kahramanmaraş'ta yaptıktan sonra 1978 yılında bugünkü ismi İstanbul  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümüne girerek 1982 yılında mezun oldum.Askerliğimi Yedek Subay olarak Ankara Genelkurmay İnşaat Emlak Dairesinde Mimar olarak yaptım.Daha sonra bu güne kadar Kahramanmaraş'ta Mimar,Müteahhit ve İnşaat Malzemesi Pazarlama işiyle uğraşmaktayım.Evli ve iki çocuk babasıyım.

2004 yılında ve 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Ak partiden Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptığını belirten Sezal, ''2014 yılındaki Yerel seçimlerde Onikişubat İlçesi Belediye meclis üyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye meclis üyesi olarak seçildim.2004-2009 yılları arasında İmar Komisyonunda görev yaptım.Bu dönemimizde de yaklaşık 5 yıldan beri,Büyükşehir Belediye başkanımızın ve Meclis üyelerimizin görevlendirmesiyle ve takdiriyle Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktayım'' dedi.

Sezal daha sonra şöyle konuştu; ''Hiçbir Belediye Başkanı ben şehrin bütün sorunlarını çözdüm,ihtiyaçlarını giderdim diyemez.Çünkü şehirler canlı varlıklar gibidir,bugün ihtiyaçları karşılarsınız,gelecek zamanlarda yeni ve farklı ihtiyaçlar doğar.İnsanlar doğumundan ölümüne kadar Belediye hizmetlerinden yararlanmak durumundadır. Belediyelerin faaliyetlerinin yaklaşık %70 i Teknik belediyecilik ve İmarla ilgilidir.Geriye kalan yaklaşık %30 u sosyal belediyecilik ve diğer faaliyetlerle ilgilidir.15 yıldır İmar konularının fiilen içerisinde bulunduğumdan İmar sorunlarını yakinen bilmekteyim.''

METROPOL İLÇE ''ONİKİŞUBAT''

408.000 nüfusuyla metropol ilçemiz Onikişubat (Dulkadiroğlu 228.000) Türkiye'de nüfusu 32 ilden büyüktür. Bu 408.000 kişiye hizmete talibim. Peygamber efendimiz s.a.v insanların en hayırlısı,insanlara hizmet edendir buyurmaktadır.biz göreve hizmet için talibiz.insanların hayırlısı olmaya talibiz.biz önce Allah rızası için sonrada halkımızın rızası ve memnuniyeti için çalışıyoruz.Allah'ın razı olduğu kişiden kulları da razı olur.

ÖNCEKİ DÖNEM GÜZEL HİZMETLER YAPILDI

Dava arkadaşlarımız ,önceki dönemlerde belediye başkanlarımız ve bu dönemde büyükşehir belediye başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız ve ekibi güzel hizmetlere imza atmışlardır.daha önceki hiçbir dönemde bu dönemdeki kadar büyük hizmetler yapılmamıştır.bu şehre bir çivi çakandan,taş üzerine taş koyandan Allah razı olsun denilmesi gerektiği görüşündeyim. AK Parti hizmet standardını çok yükseltmiştir. Yol ,kanalizasyon ,içme suyu gibi altyapı  hizmetleri artık standart olmuştur ve vatandaşımızı artık memnun edememektedir. hizmet çıtasını daha yükseklere,bayrağı daha yükseklere çıkarmak istiyorum. Birinci derece deprem bölgesinde bulunan şehrimizin her an beklenen ve yaklaşan deprem afetine hazırlıklı olması için riskli binaların hızla dönüşmesi hayati önem arz etmektedir.

BİRÇOK MAHALLEDE DÖNÜŞÜM GEREKİYOR

2000 yılından sonra mevzuata uygun yapılar depreme dayanıklıdır.bundan önce yapılan yapılar riskli binalardır. Japonya'da ki imam, insanı deprem öldürmez yapı öldürür.  Kentsel dönüşümde bazı mahallelerimizi  mecliste kentsel dönüşüm alanı ilan etmemize  rağmen istenilen yol kat edilememiştir. Fatih mahallesinde, mağaralı mahallesinde, serintepe mahallesi gibi birçok mahallemizde dönüşüm gerekmektedir. Bu konuda yoğun gayret gösterilmesi gerekmektedir. Belediyelerimiz sınırlı bir alanda örnek bir kentsel dönüşüm uygulayarak özel sektöre örnek oluşturmalıdır.

İMAR ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

İmarla ilgili çalışmalar yaparak,sanayicimize ,müteahhidimize ve bütün meslek gruplarına  uygun arsalar oluşturmak  düşüncesindeyim. 5393 sayılı belediye kanunun 14.maddesinde  bulunan belediyelerin görevlerini hakkıyla yapmak için adayım. ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetleri ve gençlik ve spor hizmetlerine daha ağırlık verilmesi görüşündeyim. İlçemizin var olan turizm  potansiyelini azami seviyeye çıkarmamız gerekmektedir. Şehrimizi ve ilçemizi  ülkemizde ve dünyada marka şehir yapmaya çalışacağız. Ulaşımda başlanılan projeleri bitirmek,başlanmayanlara başlayacağız. Donatı alanı olan parklarımızın  sayısını,niteliğini ve büyüklüğünü artıracağız. Fatih Sultan Mehmet han, hüner şehir inşa etmektir. Asıl hüner insanları mutlu etmektir demiştir. İlçemizi insanların mutlu olduğu daha yaşanabilir hale getirmeliyiz. Belediye başkanı yöneticidir ve 1.parayı iyi yönetmelidir. 2. insanı iyi yönetmelidir. Hayırseverleri teşvikle tesisler yaptırmak lazımdır. Birçok vatandaşımız taziye evi ,camii yaptırmak için belediyelerimizden arsa istemektedirler. Bunlara yardımcı olunması gerekir. 

ONİKİŞUBAT GÖZBEBEĞİMİZDİR

Değerli kardeşlerim Fırat Görgel isminde altın gibi bir ilçe başkanımız var. Hanefi Mahçiçek isminde gece gündüz koşturmaktan yorulmayan mevcut belediye başkanımız var ve müracaat edecek kardeşlerimiz vardır. Bizler niyet ve gayretlerimizden sorumluyuz. Sonuç Allah'a aittir. Gözbebeğimiz olan Onikişubat ilçemiz için hayırlısı hangi başkan aday adayı ise onun olmasını Allah'tan niyaz ediyorum ,genel merkezimiz tarafından aday gösterilen kardeşimizle de omuz omuza sahada çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Tekrar  hepinize saygılar sunuyor,Allah'a emanet ediyorum.