Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşen finale Onikişubat İlçe Kaymakamı Alaaddin Serdar Polat, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ile ev sahibi olarak Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek katıldı.

Yarışma öncesinde açılış konuşmalarından bir konuşma yapan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz bu yarışmalar gençlerin yetişmeleri için iyi bir fırsat dedi.

Final programından kürsüye gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi olarak fiziki çalışmaların daha önünde kültürel faaliyetlere ciddi gayretler gösteriyoruz dedi.

Mahçiçek, gençlere bakarak sizlerle olmak bize güç veriyor dedi.

Onikişubat İlçe Kaymakamı Alaaddin Serdar Polat, belediyemizin böyle bir kültür yarışması yaptığı için onları kutluyorum dedi.

Konuşmaların ardından 50 lisenin katılımıyla gerçekleşen kültürünü keşfet bilgi ve kültür yarışmasın finaline geçildi.

Finalde Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi, İklime Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Döngele Çok Programlı Anadolu Lisesi İle Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi yarıştı.

Onikişubat Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen kültürünü keşfet bilgi ve kültür yarışmasının bu yılki şampiyonu ise Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi oldu.

Yarışmasının ikincisi İklime Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncüsü Döngele Çok Programlı Anadolu Lisesi dördüncüsü ise Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

Yarışma sonrası finale kalan okullara plaket takımı yapıldı.