Açılışa AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Meclis Üyeleri, kursiyerlerimiz ve kıymetli anneleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara şu ifadelere yer verdi.

“Onikişubat Belediyesi, hem hizmet binaları, hem de organizasyonlar tertip etmektedir. Büyükşehir Belediyemizin ve Onikişubat Belediyemizin daha birçok yerde bunun gibi açılışını yapacağımız binamız, kuruluşlarımız ve kültür merkezlerimiz bulunuyor. Çağımızın iki hastalığı olan teknolojik bağımlılık ve madde bağımlılığı malesef gençlerimizi olumsuz etkiliyor. İnşallah bu iki musibetten kurtaracak olan ailelerin rahatça yollayacağı, nezih, rahat ve güvenli merkezlerimizde, kendi kültürünü bilen gençler olarak yetişecekler. Bu duygularla kültür merkezimizin yapımı ve yaz kurslarının açılışı için Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ediyorum.”

Sözü alan Başkan Mahçiçek şu sözlere yer verdi.

“Onikişubat Belediyesi olarak fiziki çalışmalarımız yanı sıra özellikle çocuklarımıza yönelik çok kapsamlı programlar yaptık. Göreve başladığımız ilk yıllarımızdan beri ülkenin geleceği olan, bu ülkeyi gelecekte bizden daha iyi yönetecek olan, uluslararası alanda bizi daha ileri noktalara taşıyacak olan gençlerimizle ilgili çalışmalara önem veriyoruz.

KİTAP OKUYAN NESİL YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

En kapsamlı projelerimizden olan “Kahramanmaraş Bilgi İle Buluşuyor” projesiyle her yıl 70-80 bin kitap alarak 5’li setler halinde sadece ilçemizde değil Kahramanmaraş genelinde öğrencilerimize dağıtımını yaptık. Daha sonra Mili Eğitim Müdürlüğümüzle ortak yaptığımız kitap okuma sınavına 72 bin öğrencimiz katıldı ve büyük bir başarıya imza attık. Toplamda 1 milyon 660 bin okuma oranına ulaştık. Ülke genelinde çok önemli ve kayda değer bir proje ile çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefledik.

EĞİTİME 51 MİLYON YATIRIM

Yurtlarıyla birlikte ilçemizde 6 okul yaptık. Lise ve üniversiteye hazırlanan çocuklarımız için kurslar açtık. Hazırlık takviye kurslarımızda geçen yıl eğitim alan 2400 öğrencimizle %71 oranında başarı sağladık, bu yıl da 2750 öğrencimiz kurslarımıza katıldı.

Memurluğa hazırlanacak gençlerimiz için bu yıl KPSS kursları açarak gençlerimizin geleceğe daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olacağız.

Açtığımız bu yaz okullarındaki tesislerimizi yaz dışında mahallelimizin istifadesine sunduk. Haftanın 6 günü yüzme için kullanılabiliyor.

Yaz okullarımızda çocuklarımızın zihin dünyalarını geliştirmek, değer yargıları bakımından eksiklerini telafi etmek için, onları hem akademik anlamda, hem bedensel ve zihinsel aktivitelerle geliştirmek için Tügva ile ortak çalıştık.

ONİKİŞUBAT’A DEĞER KATACAK TESİSLER

Açılışa hazır olan 6 tesisimiz daha var. Bir tanesi; Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Şehit Hüseyin Varol Kapalı Yüzme Havuzu, Barbaros Mahallesi’nde Şehit Cengiz Engizek Bilgi ve Kültür Evi ve Kapalı Yüzme Havuzu, Mevlana Mahallesi’nde Şehit Hakan Akdere Millet Kıraathanesi, Karacaoğlan Mahallesi’nde Şehit Mehmet Kaşık Bilgi ve Kültür Evi, Down sendromlu çocuklarımızın hem eğitim hem de sanatsal faaliyetleri öğrenebilecekleri DOKMER, engelli çocuklarımızın eğitim alabilecekleri ve sanat faaliyetlerini öğrenebilecekleri KIYAM (Kısa Süreli Yaşam Merkezi) projelerimizle vatandaşlarımızın hizmetine açacağız.

Kahramanmaraş’ımızı hem fiziksel olarak güzel bir kent oluşturmak, hem de geleceğe taşımak için bütüncül projeler oluşturuyor ve yapıyoruz.

Buradan annelerimize seslenerek en büyük sermayemizin çocuklarımız olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum ve onlara sahip çıkmamız gerektiği bilinciyle projeler oluşturarak, bizleri geleceğe taşıyacak çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmek için çalışıyoruz. Rahatça çocuklarını yollayacakları yaz okullarımızda değerleriniz bize emanettir.

EXPO İLE ŞEHRİMİZ BİR DÜNYA KENTİ OLACAK

EXPO 2023 projemizle şehrimizi ekonomik anlamda kalkındıracak, turizmiyle konaklamasıyla, mutfağıyla 2 milyona yakın turisti ağırlayacağız. Bu proje sadece fuar zamanı değil, yılın 365 günü insanımıza hizmet verebilecek şekilde tasarlandı. Sadece bizim belediyemiz değil Büyükşehir Belediyemiz, Dulkadiroğlu Belediyemiz ve diğer AK Partili Belediyelerimizin de standları olacak. Hepimizin projesi olan EXPO 2023 ile Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti yapmaya kararlıyız.”

AK Parti Onikişubat İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ise şu ifadelere yer verdi.

“Öncelikle belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Sayısını hatırlamıyorum kaçıncı bilgi ve kültür evlerinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Lise ve Üniversite hazırlık kursları ile gençlerimizin rahatça ders çalışacakları, eğitim alacakları ortamlar oluşturuldu. Hanım kardeşlerimizin el işi faaliyetleri öğrenecekleri, boş vakitlerini değerlendirebilecekleri birçok merkez açıldı. Bu anlamda Başkanımız Mahçiçek’e teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı değerler eğitimi yönünden destekleyen Tügva’ya da teşekkürlerimi bildiriyorum.”

Açılışın yapılmasının ardından çocukların sabırsızlıkla beklediği havuzlara koşma sevinçleri ve eğitime başlanmasının ardından Mahçiçek tüm katılımcılara teşekkür ederek, çocuklara başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim