Yaptığı her projede ve tasarımda, yarının gençlerinin bayrağı devralacağını ve bu bilinçle yatırımlar ve projeler ürettiklerini belirten Başkan Mahçiçek, ilçeye ve şehre kazandırdığı birbirinden özel ve konsept projelerle, her geçen gün ilçenin değerine değer katıyor.

Şubat ayında Yeni Hizmet Binasına geçen ve burada hizmet vermeye devam eden Onikişubat Belediyesi, yenilenmiş ve dinamik kadrosuyla halkına en iyi hizmeti vermeye çalışıyor.

Eğitim Her Türlü Projenin Önünde

Eğitimi her türlü yatırım ve projenin önünde tutan ve bu konuda ciddi adımlar atan Başkan Mahçiçek, kırsal mahallelerde eğitim için köylerinden ilçeye taşınan öğrencilere, yurtlarıyla birlikte 6 okul yaparak, Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim etmiş.

İlçe merkezinde yaptığı 7 adet Bilgi ve Kültür Evi, kırsal mahallelerde ise 65 adet Bilgi ve Kültür evi ile tüm vatandaşlarına eşit imkanlar sağlıyor.

Sosyal Etkinlik Merkezlerinde, dar gelirli ailelerin çocukları için açtığı ücretsiz üniversite hazırlık kurslarında, branşında uzman hocalarla büyük başarılar elde etmiş. Yoğun talebin olduğu kurslarda aynı zamanda rehberlik hizmeti de verilmektedir. Önceki yıllarda kursa katılan öğrencilerin % 83'ü üniversiteyi kazanmış, bunların % 25'lik kısmı ise ilk 50 bine girebilmiştir.

Sadece ilçede değil tüm şehirdeki okullara dağıttığı kitaplarla düzenlediği, Kitap Okuma Yarışmaları, Solo Ses Yarışması gibi eğitim-kültür hizmetleriyle eğitimin, Başkan Mahçiçek için her projenin önünde olduğu anlaşılabiliyor..



Spor Dostu Başkan

İlçe merkezinde her mahalleye yüzme havuzu ve fitness salonu ile sağlıklı nesillerin yetişmesi ve halkın kolayca spor yapabilmesi için alanlar oluşturulmuş.2'si yarı olimpik olmak üzere toplamda7 adet son teknoloji ile donatılmış yüzme havuzları ve spor salonlarıyla haftanın 6 günü spor salonlarında hizmet veriliyor.

Birçok amatör spor kulübüne malzeme desteği ile ilçesinde sevilen BaşkanMahçiçek, sporun ve sporcunun dostu olarak biliniyor.

Sosyal Alanların Zenginliği

İlçede parklar da konsept olarak inşa edilmiş, sosyal alanları ve parklar yeşilliklerle donatılmış, herkesin ulaşabileceği sayıda ilçenin birçok noktasında mevcut durumda.
Emeklilerin vaktini geçirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri lokal ile ilçe halkının 7'den 70'e herkes düşünülerek projeler üretildiğini gösteriyor.

EXPO 2023 Rekreasyon alanda yapılan proje, sadece fuar zamanı değil, senenin her günü halkına hizmet verecek, bir ailenin sabahtan akşama kadar vakit geçirebileceği şekilde tasarlanıyor. Burada oluşturulan alanlar Türkiye'de ilkleri de yaşatacak. Kristal Lagün Gölü, iki konsept bir arada Kelebek ve Uğur Böceği Müzesi, Arasta Kültür Merkezi, Kahramanmaraş'ı yansıtan ögeleriyle, hem şehir halkına hem de çevre illerin halkına hizmet edecek ve turizm potansiyeline sahip bir alan olacak.

Fiziksel Donatılar

Fiziksel yapılara kazandırılan anlamlar ve hizmetler ile yapılmamış işleri yaparak, model bir belediyecilik sergilediği aşikâr.

EXPO 2023 Rekreasyon alanda şehre kazandırılan yapılar ve alanların yanı sıra, DOKMER (Down Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi) ve KIYAM (Kısa Süreli Engelli Yaşam ve Bakım Merkezi) gibi, engelli bireylere yönelik özel eğitim merkezleriyle, ilçede ve ülkemizde farkındalık oluşturan binalar ve hizmetler sunmakta.

Osmanlı ve Selçuklu Mimarisinde Yeni Hizmet Binası

Yeni Hizmet Binasının tasarımı ve mimarisiyle şehre ayrı bir değer daha kazandıran Başkan Mahçiçek, model ve modern Belediyecilik anlayışıyla ilerlediklerini belirtiyor. Modern görüntüsünün yanı sıra Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyan, 30.127m² kapalı alan üzerine kurulan 8 katlı bina içerisinde 240 araçlık otopark, meclis salonu, encümen salonu, ihale odası, derslik, toplantı salonu, fuaye alanı ve yemekhane bulunuyor.

Zemin katta bulunan yenilenen Süper Hizmet Masası ile vatandaşın işleri daha seri bir şekilde çözülecek. Ayrıca alt zemin katta vatandaşların giriş yapacağı 230 kişilik çok amaçlı salon, 90 kişilik ihale odası, ihale hazırlık odaları, kurum içi eğitimler için derslikler, banka rezerv alan, vatandaşların rahatlıkla ödemelerini yapabilmeleri için vezneler yer alıyor.
Onikişubat Belediyesi'nin hayata geçirdiği bütün projeler hem bünyesine, hem de çevresine maddi ve manevi açıdan geri dönüşüm sağlayarak, kazanç elde ediyor. Bölgeye ekonomik gelişme ve istihdam sağlayan, aynı zamanda bulunduğu her alanı modernleştiren ve sosyalleştiren Onikişubat Belediyesi yeni yerine taşınmasıyla çevredeki işyerlerine ekonomik anlamda hareketlilik getirdi.

EXPO 2023 Onikişubat / Kahramanmaraş

Başkan Mahçiçek'in fizibilite çalışmaları ve hazırlığıyla,bu dünya çapında olimpiyat niteliğinde organizasyon olanUluslararası Bahçecilik EXPO'su adaylığı, 2023'te Onikişubat'ınev sahipliği yapmasına hak kazanılmıştır.

Kahramanmaraş, EXPO ile Bir Dünya Kenti Olma Yolunda

Ana Teması “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” olan EXPO 2023 Onikişubat/ Kahramanmaraş ile medeniyetleri, milletleri ve kültürleri bir araya getirecek. En az 2 milyon ziyaretçinin Kahramanmaraş'a geleceği öngörülen dev proje,747.000m²alanda inşa edilen Rekreasyon Alanda gerçekleşecek.

Bulunduğu ülkeleri ve şehirleri marka haline getiren EXPO'lar,normal zamanda tanıtım ve medya aracılığı ile elde edilemeyecek bir reklam ve tanıtım ile, bilinirlik seviyesini oldukça üst düzeylere çıkarmaktadır. Kahramanmaraş tarihi, doğası, sanatı, mimarisi ve mutfağı ile keşfedilmemiş güzelliklere sahip bir kenttir. EXPO ile hak ettiği değeri görmesi ve bir dünya markası haline gelmesi bekleniyor

“İstihdam Artacak”

Bulunduğu ülkeler ve şehirler için kaldıraç görevi gören EXPO'lar Kahramanmaraş'a yeni kaynak gelirleri üretirken, uluslararası alanda da bir iş ağı oluşturacak, ticari ve kültürel alışverişe imkan sağlayacak.

Kahramanmaraş'ta EXPO 2023 öncesi dönemde ve sonrasında birçok istihdam imkânı oluşacak.

“Doğa Bilinci”

Kentsel gelişim konusunda da Kahramanmaraş'a fazlasıyla değer katacak EXPO 2023 altyapı ve üstyapı eksikliklerinin de giderilmesinde aktif rol oynarken, ulaşım, konaklama, yeme ve içme gibi hizmet alanlarında da değer kazanarak, kentsel gelişim alanında fark yaratmaya vesile olacaktır.

Dijital ve elektronik aletlerin hızla arttığı, yapay gerçekliklerin yaygınlaştığı dönemde doğa ve doğa unsurlarına dikkat çekmesi ve teşvik etmesi bakımından özellikle bu dönemde yeni nesillerimize ilham verecek bir proje olması ayrıca çok önemli.

Bahçecilik EXPO'su,Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği'nin (AIPH) desteğiyle tarım ve bahçecilik alanında yenilikçiliği desteklemeyi, yaşam kalitesini artırmayı bu alanlardaki sorunlara çözüm arayışına aracılık yapmayı amaçlıyor.

EXPO'da İlkler Yaşanacak

Türkiye'nin ilk ve tek Kristal Lagününün bulunacağı Rekreasyon Alanında, 2 konsept bir arada yine dünyada ilk ve tek Kelebek ve Uğur Böceği Müzesi ile ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Rekreasyon Alan içerisinde Kahramanmaraş'ın yöresel el sanatları ve ustaları da Arasta Kültür Merkezi'nde yerini alacak. Ayrıca 284 adet Hobi Evi ile vatandaşlar kendilerine tahsis edilen uygun alanlarda hobilerini gerçekleştirirken, hafta sonlarını verimli geçirme fırsatı bulabilecek. Bu alan içerisinde;düğün salonları, nikâh sarayları, bitkisel heykeller, aquaparklar, tenis kortları, fitness kulüpleri, konser salonları, kafe ve restoranları gibi mekânlar yer alacak.

“Sen Değişirsen, Dünya Değişir”

Küreselleşen dünyada, her bir EXPO kendi alanında halkı bilinçlendirmeyi, değişimi, paylaşmayı, ilerlemeyi ve diyalog ile deneyimleri aktarmayı hedeflemektedir. Bahçecilik EXPO'ları doğa ile insanı tekrar buluşturmakta ve hızlı kentleşmenin yarattığı sorunları çözmede olumlu bir rol üstlenmektedir.

“Sen Değişirsen, Dünya Değişir” sloganıyla hizmet eden Onikişubat Belediyesi vatandaşını bilinçlendirerek sürdürülebilir projelerle ve EXPO 2023 vizyon projesiyle tarihe büyük bir not düşüyor ve dünya kenti olma yolunda hızla ilerliyor.