Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından organizasyonu gerçekleştirilen Okur-Yazar Buluşması etkinliği kapsamında Kahramanmaraşlı yazar Vehbi Vakkasoğlu, öğrencilerle bir araya geldi. Özel Beyza Lisesi ve Güzel Sanatlar Spor Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Bir ders saati boyunca öğrencilerle sohbet eden ve onları okumaya teşvik etmek amacıyla hayat tecrübelerinden bahseden yazar Vehbi Vakkasoğlu, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.
Program akışı ilk olarak Onikişubat Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı’’ adlı film gösterimi ile gerçekleştirildi. Çocuklar tarafından merakla izlenen film, büyük alkış aldı. Ardından yazar Vehbi Vakkasoğlu konuşma yapmak üzere sahneye davet edildi.

Kahramanmaraşlı yazar Vehbi Vakkasoğlu, öğrencilere okumanın ve eğitimin faydalarını anlatmanın yanı sıra, ellerine geçen fırsatları nasıl değerlendirmeleri gerektiği konusuna da değindi.
Konuşmasının ardından okul yönetimi Vehbi Vakkasoğlu’na çiçek takdim ederek, hatıra fotoğrafı çekildi. Öğrencilere Onikişubat Belediyesi’nin hazırlamış olduğu İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı filmi ve kitabının da bulunduğu hediyeler dağıtıldı. Vehbi Vakkasoğlu Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e gelecek nesillere vermiş olduğu değer ve göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür etti.
Onikişubat Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu organizasyon hakkında düşüncelerini ifade eden öğrenciler Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ederek, çok mutlu olduklarını ifade etti.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, öğrencilerin gelişiminin ve eğitiminin çok önemli olduğunu vurgulayarak, özellikle eğitim ve sosyal alanda gençlerin kendilerini geliştirerek, daha çok başarı odaklı yaşamaları gerektiğini söyledi. Bu kapsamda da gençlerin okuma oranını arttırmak istediklerini ve her türlü imkânı sağlayacaklarını ifade etti.
 Ayrıca İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı filmini öğrencilerle buluşturmanın gururunu yaşadığını ifade eden Hanefi Mahçiçek, gençlerin ecdadına sahip çıkmaları gerektiğini ve topraklarımızın çok değerli olduğunun farkına vararak yaşamalarını istedi.

Editör: TE Bilişim