Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi insan odaklı hizmet anlayışı kapsamında her alanda kendini ispat ediyor. Spor faaliyetleri açısından birçok hizmet veren ve vatandaşa fayda sağlayan Onikişubat Belediyesi, spor faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek Onikişubat 1. Basketbol Turnuvası Kuruluş Kupası maçlarını gerçekleştirdi. Gençlere spor faaliyetleri ve sosyal açıdan fayda sağlayan bu proje vatandaşlar ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Kuruluş Kupası için mücadele veren Onikişubat 1. Basketbol Turnuvası maçları kapsamında final heyecanı yaşandı. İlk etapta Atatürk Anadolu Lisesi ve Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3. ve 4’lük için sıkı bir mücadele verildi. Karşılaşmalar kapsamında 76-69 skorla Atatürk Anadolu Lisesi 3. Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise 4. oldu.

Final maçının yaşandığı ikinci etapta ise Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi ve Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi karşılaştı. Büyük çekişmelere sahne olan maç izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Ciddi performans sergilenen maçta 67-49 skorla Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi 1. Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi 2. oldu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 1. Olan takıma kupasını takdim etmesinin ardından, takım oyuncularını tek tek tebrik etti. 2. olan takıma Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ödülünü verirken, 3. olan takıma Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ödülünü takdim etti. 4. olan takıma ise Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Ergün Önal ödülünü verdi.  Ayrıca ilk 4 takımın oyuncularına basketbol topu, eşofman takımı ve forma hediye edildi.

Sahada konuşma yapan Başkan Mahçiçek, şu ifadelere yer verdi.

‘’ Bugün burada sizlerle çok güzel bir gün yaşadık. Bu güzel atmosferde, sportif faaliyetlerimizi medeni bir şekilde tamamladık. Bu maçlarda kaybeden yok, gayet güzel medeni bir rekabet yaşadık. Bu rekabetlerde tabi ki bir birinci çıkacak. Ama önümüzde ki yıllarda diğer takımlarımızda başarı elde edecek inşallah. Bu ben burada bir eksiklik gördüm. Bu salon bize yetersiz kaldı, gelecek yıllarda daha büyük spor salonu yaptıracağız ve sizlere daha güzel alanlar oluşturacağız. Ayrıca bütün gençlerimizi bu vesile ile Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde üniversite hazırlık kurslarımıza davet ediyorum. Orada ücretsiz bir şekilde eğitim alabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Kitaplarınız da belediyemiz tarafından ücretsiz olarak tahsis edilecektir.’’

Editör: TE Bilişim