Esnaflığın ve emeğin öneminden bahsedilen toplantıda, eski mesleklere sahip çıkılması gerektiği vurgulandı. Başkan Mahçiçek, yeni nesil gençlerin yetişirken esnaflık edebi adabını da öğrenmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de ki eğitim sisteminin de değerlendirildiği ziyarette, esnaflar Mahçiçek’e eğitim alanında isteklerini ve beklentilerini anlattı. Başkan Mahçiçek, hem eğitim hem de meslek alanında gelecek nesillerin öncelikle, güzel ahlak yönünde eğitim almaları ve hak hukuk alanında bilinçli davranmaları gerektiğini belirtti.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Mahçiçek, ‘’Türkiye el ele verdiğinde daha güçlü kalacaktır, bizim insanımızın haset, kıskançlık duygularından arınarak dostluk içinde yaşaması gerekir’’ ifadelerini kullandı.

Daha sonra Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi’nin yapmış olduğu ve yapacağı hizmetleri paylaştı. Uzun süre sohbetin ardından Teknik Makina Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Çil’in yanından ayrılan Başkan Mahçiçek, S.S Teknik Makine ve Sanatkârları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Yaman’ı ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim