Mesajında doğanın önemine dikkat çeken Başkan Mahçiçek, Rekreasyon Alan ile birlikte 1 Milyon 155 Bin 468 m2 yeşil alan oluşturacaklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi.

“Ormanlar hem insanoğlunun yaşamı hem de evrenin ve ekolojik dengenin işleyişinin düzenli devam etmesi için en önemli faktörlerden biridir. Ormanları yaşatmak, evreni ve insanı yaşatmaktır. Bir ormanın yok olması demek, binlerce insanın yok olması demektir.

Bir orman yangınında ağaçların yanı sıra binlerce canlı yok oluyor. Bu yüzden ormanları ve doğayı korumak bizim asli görevlerimizin arasında yer alıyor. Ormanlarda bilinçsiz bir şekilde ateş yakılıyor. Herhangi bir piknik anında yere düşen küçücük bir kıvılcım, kocaman bir hayatı yok ediyor. İşte tam da bu noktada empati kurmak gerekiyor ve canlılarımızın yaşam alanlarını korumak gerekiyor.

Bizler çevreci yönetim biçimi ile hareket ediyor ve yeşil alan konusunda hassas davranıyoruz. Bu zamana kadar parklar ve Rekreasyon Alan projemiz ile toplamda 1 Milyon 155 Bin 468 m2 yeşil alan oluşturacağız.

Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtacak projemiz EXPO 2023 Onikişubat’ın ana temasını “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” olarak belirledik. Öte yandan inşasında sona yaklaştığımız yeni hizmet binamızda Gri Su Tesisatı ve Güneş Panelleri ile çevreye karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Onikişubat ilçemizin %50’sini yeşillendirdik, Rekreasyon Alan ile yeşillendirmeye devam ediyoruz. Ayrıca Sıfır Atık projesi ile de geri dönüşüme katkı sağlıyoruz.

Bu gün vesilesi ile daha yeşil bir Türkiye için el ele verip, herkesi doğaya karşı daha duyarlı ve saygılı olmaya davet ediyorum.

Editör: TE Bilişim