"5 Nisan 1925 Kahramanmaraş… Kurtuluş Savaşı ateşinin yakıldığı, Milli Mücadele bilincinin başlatıldığı ve iliklere kadar hissedildiği tarih ve yerdir. Ve bugün Kahramanmaraş tam kalbinin üzerine takmıştır Şanlı İstiklal Madalyasını…

Türkiye’nin bağımsızlık tarihinde önemli bir yere sahip olan Kahramanmaraş, birlik ve beraberlik duygusunu tam anlamıyla yaşayarak ve yaşatarak "Milli Mücadele Azmi" ile dünyaya örnek bir direniş göstermiştir.

Ve ne mutlu bizlere ki, 5 Nisan 1925 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Şanlı İstiklal Madalyası fertlere değil, tüm Kahramanmaraş halkına verilmiştir. Yani milli direniş döneminde çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek demeden bizim cesur, fedakâr milletimiz kurşunların önüne siper etmiştir gövdesini. Böyle kutsal bir ödüle layık görülen bu şehirde doğup büyümek, bizler için çok önemli ve kıymetlidir. Tıpkı değerli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nda kaleme aldığı gibi…

"Bastığın yerleri ''toprak!'' diyerek geçme, tanı!

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:

Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı…"

Biz de tam bu düşünceyle ve hissiyatla hareket ederek, cennet vatanımız, kıymetli Kahramanmaraş’ımızın değerini biliyor ve bu vatan uğruna kefensiz yatan binlerce şehidimizi her daim anıyor, dualarımızı eksik etmiyoruz. Bir kez daha bu vesile şehitlerimizin mekânı cennet, ruhları şad olsun inşallah.

Değerli kardeşlerim, Kahramanmaraş’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Şanlı İstiklal Madalyası ile taçlandırılmasının 93. Yılının gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Tam da bu noktada gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve geçmişi unutturmamak adına İstiklal ’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı filminin yapımını üstlenerek, gösterimini gerçekleştirdik.

Türk Milletinin irade ve direniş bilinci değişmeyecek ve asimile olmayacak tek gerçektir. Kahramanmaraş’ta yıllar önce gösterilen milli direniş iradesi, tekerrür ederek 15 Temmuz tarihinde de Türk Milleti tarafından aynen gösterilmiştir. Milletimizin göstermiş olduğu irade ve azmi anlatmakla bitiremeyiz. Biz de Onikişubat Belediyesi olarak fiziki, sosyal, kültürel ve eğitim alanında yaptığımız çalışmaları bir bütün halinde tutarak, bu tarihi şuuru gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Ve her zaman da çalışacağız…"

Editör: TE Bilişim