"23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı"nı kutlayan Ateş, açıklamasında şu cümlelere yer verdi.

23 Nisan 1920 tarihinde TBMM’nin açılarak egemenliğin ilan edilmesi, millet iradesinin Meclis çatısı altında hayat bulması Türk tarihinin önemli dönemeçlerinden biridir.

TBMM’nin açılışının üzerinden 99 yıl geçmesine rağmen ne yazık ki; dirliğimize ve birliğimize yönelik saldırılar şekil değiştirerek devam etmektedir. Terör her gün başka bir berbat yüzünü göstermekte, Ulu Önder Atatürk’ün 23 Nisan 1920 yılında açtığı TBMM’de halkın seçtiği kişilere bile maalesef saldırılar olmaktadır. TBMM etkisiz hale getirilmeye bypass edilmeye çalışılmaktadır.

EĞEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

Ateş, atamızın aynı zamanda 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan etmesi de çok anlamlıdır. Çocuklarımız dün ve bugün olduğu gibi yarın da bayramlarına sahip çıkacak, Atamızın emanetini sonsuza kadar koruyacaklardır. Bu noktada ülkemizin teminatı ve aydınlık geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza yüklenen bu görev hayati öneme sahiptir.

Bütün mücadelemiz yarınlarımız olan çocuklarımız içindir. Bunu kavrayan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisanı evlatlarımıza armağan etmiştir. Bu demokratik Cumhuriyetin sahibinin çocuklar olduğu anlamını taşır.

Öte yandan demokrasinin öneminden dem vuranların, sıra demokratik hakları kullanmaya gelince nasıl demokrasiyi alaşağı ettiğinin hepimiz farkındayız. Demokrasiyi kendisine göre yontanlar, demokrasiyi işine geldiği gibi kılıfına uyduranlar demokratik olmayan yöntemlerle yasa hazırlamakta ve hazırladıkları yasaları demokrasinin kurallarını çiğneyerek uygulamak istemektedirler.

Bir yandan demokratik olmayan uygulamalarla çocuklarımızın haklarına darbe vurulurken, diğer yandan milletimiz giderek yoksullaşmaktadır. Çocuklarımızın eğitim sağlık alanları başta olmak üzere birçok alanlarda sorunları çözülmemiş sıkıntıları devam etmektedir.

Yazboz tahtasına dönen eğitim sistemi çocuklarımızı maalesef birer yarışçıya dönüştürmüştür. Bu 23 Nisan’da da çocuklarımızın yaşadığı sorunlar devam etmektedir. Ülkemizde ilköğretimde okullaşma oranları tüm gayretlere rağmen yüzde 100 seviyesine ulaştırılamamıştır. Ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 69 düzeyinde kalmıştır. Çocuklarımız açlık ve yoksullukla mücadele etmekte; şiddete, istismara maruz kalmakta ve ağır yaralar almaktadır. Devletin çocukları koruyamadığı, aciz kaldığı durumlar ne yazık ki çok fazladır. Okuma hakkından mahrum edilen, zorla çalıştırılan, terör örgütü tarafından maşa olarak kullanılan, korku duvarlarının arasına hapsedilen çocuklarımız bu ülkenin acı bir gerçeğidir. Çocuklarımıza içinde mutlu ve huzurlu olacakları, geleceğe umutla bakacakları güzel bir ülke bırakmalıyız. Bunu başaramadığımız müddetçe gelecekten her daim kaygı duyan, kendisini güvende hissedemeyen mutsuz bir nesil yetişecektir.

Ve yüne maalesef ülkemizde 600 bin çocuk işçi çok kötü koşullarda çalışmak zorundadır.

Yani hem Gazi Meclis için hem de çocuklarımız için tablo pek iyimser değildir. Ama Cumhuriyeti ve yarınlarımız olan çocuklarımızı korumak için sonuna kadar mücadelemiz sürecektir.

kutlu olsun sevgili çocuklar yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın 23 Nisan Seni silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum Yüce Mustafa Kemal.