Mesajında insanlara iyilik yapma çağrısında bulunan Başkan Mahçiçek,          “ Hayırseverliğin günü yoktur. Hayırsever, iyilik her zaman var olmalıdır. Bu yüzden bu günü fırsat bilerek, ihtiyaç sahiplerine yardım edelim. Elimizde iki varsa birini paylaşmayı bilelim. Herkes gücünün yettiği kadar olmayanlara yardım etse yoksulluk kalmayacaktır.

 Onikişubat Belediyesi olarak her yıl düzenli periyotlarda tespit ettiğimiz durumu olmayan vatandaşlarımıza erzak ve giyim yardımı yapıyorduk. Fakat artık vatandaşımıza Onikişubatlım yardım kartını teslim ederek, seçerek alışveriş yapma imkânı sunuyoruz. Her ay düzenli şekilde yaptığımız bu yardım kampanyamızda istedik ki, vatandaşımız kendi ihtiyacı doğrultusunda hareket edip, özgürce istediğini alabilsin.

Öte yandan sanayi de çalışan çıraklarımıza kışın zorlu çalışma şartlarından dolayı üşümemeleri için kaban ve bot hediye ettik. Yine her yıl “Kitaplar Devletten, Kırtasiye Malzemeleri ve Çantalar Onikişubat Belediyesi’nden” diyerek yola çıktığımız destek projemizde ailelerimizin ekonomisine katkıda bulunmak ve çocuklarımızın aynı şartlarda eğitim almasını sağlamak adına böyle bir adım attık.

Yine eğitim bağlamında Sosyal Etkinlik Merkezlerimiz ve Bilgi ve Kültür Evlerimiz gibi alanlarımızda öğrencilere sosyal, kültürel ve dini alanlarda ücretsiz olarak eğitimler veriyoruz. İstiyoruz ki imkânı olmayan çocuklarımız da eşit şartlarda eğitim alabilsin, her alanda kendini geliştirebilsin.

Onikişubat Belediyesi olarak elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince ve bize verilen imkânlar dâhilinde hayırsever oluyor, yardım ediyor ve paylaşıyoruz. Bizim dinimiz yardımlaşmayı, birlik olmayı emrediyor. Peygamber efendimizin (s.a.v.) bir hadis-i şerifindeKomşusu açken tok gezen bizden değildir” ifadesi de bunun en iyi ispatıdır. Bu bağlamda Pazar günleri düzenlediğimiz komşu kahvaltıları ile her şeyden önce sevgimizi, kardeşliğimizi gönül sofralarımızda paylaşıyoruz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir Türkiye olabiliriz. Bu yüzden herkesi farkında olmaya ve yardımlaşmaya davet ediyorum” ifadelerine yer vererek, hayırseverlik çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim