Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İstiklal Marşı’nın Kabulü ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mahçiçek, tarihin en önemli isimlerinden olan Mehmet Akif Ersoy’u saygı, sevgi ve özlemle anarak şunları söyledi;

‘’Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ile bağımsızlık ruhunu yansıtmış ve bugün aynı duyguyu, aynı ruhu milletimize yaşatmıştır. Her okunuşunda içimizi kabartan, göğsümüzü geren İstiklal Marşı, kurtuluş mücadelemizin kazanıldığı dönemin şartlarını ve mücadelenin şiddetini anlatmaktadır. Aziz milletimizin büyük bir azim ve fedakârlıkla vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesi gerçek bir kahramanlık öyküsüdür. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın yanı sıra edebiyat dünyamıza yüzlerce eser kazandırmıştır. Eserleri ile manevi dünyamızı aydınlatan Mehmet Akif Ersoy aynı zamanda gelecek nesillere Milli duygularımıza tercüme olacak büyük bir armağan bırakmıştır. Onikişubat Belediyesi olarak bugüne kadar öğrencilerimizin okuma oranını arttırmak, yazar ve şairlerimizi tanıtmak adına 40.000 adet Safahat’ı öğrencilerimizle buluşturduk.

Ayrıca Milli Mücadele dönemimizde Mehmet Akif Ersoy fikir ve düşünceleriyle önemli bir rol üstlenmiş, milli duyguları harekete geçirerek, milli bilinci de aydınlatmıştır. İstiklal Marşı’nı her işittiğimizde milli duygularımız yenilenmektedir. Eserleri, maneviyatı, kişiliği ve yaşam tarzı ile şair-i azam, büyük fikir ve dava adamı olan Mehmet Akif Ersoy’un gelecek nesillere örnek olmasını temenni ediyor, kendisini bir kez daha saygı ve rahmet ile anıyorum.”

Editör: TE Bilişim