Her yaştan her insanın eğitime devam etmesi gerektiğini ve bilginin sonsuz olduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, köylerden dönüşen 73 mahalleden 62’sine düğün, nişan, taziyenin yanı sıra birçok faaliyette kullanılabilecek Bilgi ve Kültür Evleri inşa ederek, vatandaşa çok amaçlı eğitim alanları oluşturdu. Kırsalın yanı sıra şehir merkezinde bulunan Piri Reis, Ertuğrul Gazi, Fatih, Saçaklızade, Barbaros, Oruç Reis ve Karacaoğlan olmak üzere toplamda 8 Bilgi Kültür Evi ile el sanatları, müzik, kişisel gelişim gibi alanlarda çeşitli eğitimler veriliyor.

“Şimdi Okuma Zamanı” sloganı ile öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla her yıl gerçekleştirilen Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında, bu zamana kadar 400 Bin kitap basımı gerçekleştirerek, 5’li ve 10’lu setler halinde öğrencilere ulaştıran Başkan Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte öğrencileri bu kitaplardan sınava tabi tuttu. Hiçbir zorunlulukları yokken 88 Bin öğrencinin katıldığı bu eğitim projesi neticesinde tam 1 Milyon 660 Bin okuma oranına ulaşıldı.

Eğitime katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen 7 Güzel Adamın Şehrine 7 İmam Hatip Okulu projesi ve 2 Sosyal Etkinlik Merkezi ile başarı elde eden Başkan Mahçiçek, 2018 yılında Sosyal Etkinlik Merkezleri ortaokul takviye kursları ile %85, üniversiteye hazırlık takviye kursları ile %71 oranında üstün başarı sağlayarak, 300 küsur öğrenciyi üniversiteye yerleştirdi.

Her yıl yaz tatillerinde Bilgi ve Kültür Evleri ve Sosyal Etkinlik Merkezlerinde açılan kurslarda 7-14 yaş arası öğrencilerin dini bilgiler, sosyal, kültürel ve spor faaliyetleri alanlarında kendilerini geliştirmeleri için imkân sağlayan Onikişubat Belediyesi, Yaz Okulu Programı kapsamında Kur’an-ı Kerim, Adab-ı Muaşeret, Peygamberler Tarihi, Siyer-i Nebi, Ezber Talimi, İlmihal / İbadet, Değerler Eğitimi, Osmanlıca, Hızlı Okuma, İngilizce gibi derslerin yanı sıra Halk Oyunları, Bağlama, Gitar, Resim, Diksiyon, İşaret Dil Eğitimi, Akıl Oyunları- Satranç, Drama, Sportif Faaliyetler, Doğa ve Kültür Gezileri gibi aktivitelere yer veriyor.

Diğer yandan Kitaplar Devletten, Kırtasiye Seti ve Okul Çantaları Onikişubat Belediyemizden Projesi ile Başkan Mahçiçek, 5 yıl boyunca toplamda 58 Bin adet kırtasiye seti ve okul çantasını öğrencilere dağıtarak, eğitime ve aile ekonomisine katkı sağladı.

Editör: TE Bilişim