Saatler süren yürüyüşün ardından belirtilen alana ulaşan asker ve sağlık ekipleri çaresiz kalınca devreye ambulans helikopter girdi. İşte o anlar da cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

Nurhak ilçesinde ailesi ile birlikte  2 bin 600 rakımlı yaylaya çıkan kadının doğum sancısı başlayınca devlet seferber oldu.

Nurhak ilçesinin Karaboyun yaylasında hayvancılık yapan gülce ailesi sıradan günlerden birini yaşıyordu, tâ ki anne derya Gülce’nin doğum sancısı başlayıncaya kadar.

36 yaşındaki Derya Gülce 8 aylık hamileydi. Doğum zamanına daha var diyerek rahat davranıyorlardı ama sancı beklemedikleri bir anda başladı. Saatler gece 03:00’ü gösteriyordu. Çaresiz kaldılar. 112 acil servis’i arayarak yardım istediler. Hareketli ve bir o kadarda hararetli saatler o andan itibaren başladı.

Sağlık ekiplerince yaylaya ulaşmak için Nurhak İlçe Jandarma Komutanlığından yardım istendi. Kısa süre içerisinde kriz masası kuruldu. Güvenlik korucuları asker ve sağlık personellerinden oluşan kurtarma ekibi kuruldu ve hemen yola koyuldular.

Bindikleri araçlar ile dağın yamacına kadar ulaşan ekipler  geri kalan kısmı yürüyerek saatler sonra gün ağarırken yaylaya ulaştılar. Derya Gülce’ye de  ilk müdahale burada yapıldı.

 Hamile kadını zamanında indirememenin kaygısını yaşayan ekipler sağlık bakanlığından ambulans helikopter talebinde bulundu.

Beklenen helikopter çok sürmeden bildirilen yere ulaştı. Pilot tepe noktadaki düzlüğe inmeyi başardı. Durumu ağırlaşan Derya Gülce sedyeyle helikoptere taşındı ve havalanan helikopter Necip Fazıl kadın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine indi. Ameliyata alınan Derya Gülce bir kız bebeği dünyaya getirdi. Anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.