Koronavirüs salgının sakin gittiği şehirlerden biri olan Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde, şimdiye kadar hiçbir vakaya rastlanmadı.

Aksu Habere açıklama yapan Koç: “İlçemizde bu gün itibari ile koronavirüs pozitif vakamız bulunmamaktadır. Kovid-19 ile ilgili aldığımız tedbirlere başladığımız günden bu yana ilçemize il dışı ve yurtdışından bin 200 kişi giriş yapmış olup hepsini de 14 gün süre ile evlerinde izolasyona tabi tuttuk ve herhangi bir pozitif bulguya rastlanmadı.

İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız sağ olsunlar alınan tedbirlere harfiyle riayet ediyorlar. Halkımız bu konuda çok bilinçli ve gayretli. Bu süreçte vefa sosyal destek grubumuz sahada aktif olarak çalışıyor. İlçemizi 6 bölgeye ayırdık. 80 personelimizle beraber şuana kadar yaklaşık 3 bin haneye hizmet götürdük. İlçemizin giriş ve çıkışlarında 3 ayrı noktada 24 saat kesintisiz olarak güvenlik uygulama noktalarında ilçe giriş ve çıkışlar denetim altına almış bulunuyoruz. Valiliğimiz ve hıfzıssıhha kurulunun aldığı kararları eksiksiz bir şekilde uyguluyoruz. Nurhak’ta valiliğimizin gönderdiği maskelerin yanı sıra, halk eğitimi merkezimizde ürettiğimiz maskeleri de halkın ihtiyacının giderilmesi için dağıtımını yapmaktayız.

***

Kahramanmaraş’ta otomobiliyle ekmek almaya giden sürücüye ceza kesildi

Kahramanmaraş’ta otomobiliyle ekmek almak için trafiğe çıkan vatandaşa 392 lira cezai işlem uygulandı.

Kahramanmaraş’ta sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.

Kısıtlamanın başlamasıyla polis ekipleri kent merkezindeki yollarda uygulama yaptı.

Azerbaycan Bulvarı'nda trafik uygulaması yapan polis, gerekli belgesi bulunmayan sürücülere cezai işlem uyguladı. Polis, uygulama noktasında durdurduğu bir otomobilde kimlik ve belge sorgulamasını yapmak istedi. Yabancı uyruklu olduğu öğrenilen otomobil sürücüsü Murad Zekeriya, ekmek almak için dışarı çıktığını ve herhangi bir belgesinin olmadığını ifade etti.

Bunun üzerine polis, İl Umumi Hıfzıssıhha kararı gereği sürücüye 392 lira cezai işlem uyguladı.