2. HES’in kurulması planlanan bölgeye giden Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, 2. HES’le birlikte bölgede 400 dönümlük tarım arazisinin yok alacağını söyledi.

2. HES inşaatının Suçıkan Mağarası diye adlandırılan bölgede bulunan Daçu deresinde planlandığını ifade eden İlhami Bozan HES’in, doğaya, tarıma ve hayvancılığa büyük zarar vereceğini vurguladı.

İlhami Bozan şunları kaydetti;

çıkan mağarası diye adlandırdığımız bölgeden çıkan bu su aşağıda Daçu deresine akıyor. 2. HES için adı geçen bölge burası. Bu su borulara alınacak HES için kullanılacak. Eğer 2. HES onaylanırsa bölgede büyük tahribat oluşacak. Köylüler buradan küçük kanlarla tarım arazilerini suluyor. Alınacak suyun tarıma hiçbir zararı yok diye yanlış bilgi verenlere sesleniyorum; şuanda biz tarımı arttırmak için uğraşmamız gerekirken doğayı tahrip etmenin ne anlamı var. Bu su HES kullanımına verildiğinde 400 dönümlük sulak bir tarım alanını unutmamız gerekecek. HES, hem doğaya hem tarıma hem de hayvancılığa ne kadar büyük zarar verdiğini gelin burada kendi gözlerinizle görün. Eğer HES kurulursa Ayran Pınarında hayvancılık yapandan tutun, Umutlu’nun bu bölgesindeki hayvancılık yapan insanların hepsine zararı olacak.” (MARASPUSULA)