Kaya; “Bizim Nurhak belediye başkanı ve bazı Meclis üyeleri HES yapılsın diye tüm güçleriyle çalışıyorlar. HES'çiler her yerde terör terör diye tuttururken bunlar da terör örgütleriyle ilişkilerinden hüküm giyip yurtdışına firar etmiş tiplerle sosyal medyada canlı yayından canlı yayına koşup HES'çilere parayla satın alamayacakları fırsatı sunuyorlar.” dedi.

Nurhak’ta yapılması planlanan 2. HES inşattı sert tartışmaları da beraberinde getirdi.

Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, katıldığı çeşitli programlarda sık sık HES inşaatına karşı olduklarını belirtirken, 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakından MHP Nurhak belediye başkan adayı olan Battal Kaya’dan İlhami Bozanla ilgili farklı bir çıkış geldi.

Seçim döneminde başkanlık için bir biriyle yarışan iki isimden biri olan Battal Kaya, Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan’ın HES üzerinden oyun oynadığını savundu.

Kendilerinin de HES inşaatına karşı olduğunu ifade eden Kaya, İlhami Bozan’ın terör örgütü üyeleriyle birlikte iş tuttuğu imasında bulundu.

İşte Battal Kayanın açıklaması

NURHAK BELEDİYE BAŞKANI'NIN HES OYUNU

“Bilindiği gibi Göksu nehrinin sınırlarımızda kalan kısmına ikinci bir HES yapımı için özel bir şirket başvuruda bulunmuştu.

Biz bunu öğrendiğimiz andan itibaren yapılacak HES'e karşı olduğumuzu ilan edip ilgili yerlere de bunu bildirdik ve iktidarıyla muhalefetiyle topyekün bir fikir birliği oluşmasına katkıda bulunduk.
HES yapmak isteyen firmanın elindeki en büyük kozu bölgede geçmişte zaman zaman yaşanan terör saldırıları ve bu teröristlerin kendilerinin oradaki mevcudiyetinden rahatsız oldukları, HES istemeyenlerin bu talimatı teröristlerden aldığı, kurulacak tesisin terörle mücadeleye katkı sağlayacağı söylemleridir.

Büyükşehir, Nurhak Konteyner Kent’te Alt ve Üstyapı İmalatını Sürdürüyor Büyükşehir, Nurhak Konteyner Kent’te Alt ve Üstyapı İmalatını Sürdürüyor

Özellikle şirket Ankara’da bu söylemleri çok kullanıyormuş.

Bu konuyu ilçe kaymakamımıza aylar önce sorduğumda bölgenin güvenliği için özel bir şirkete ihtiyacın olmadığını HES yapımının tamamen ticari bir girişim olduğunu ve bu görüşünü ilgili yerlere ilettiğini söylemişti.

CHP milletvekilimiz Ali Öztunç'un geçenlerde yaptığı Canlı yayında valimizin de aynı kanaatte olduğunu söylemesi üzerine anlıyoruz ki kaymakam bey durumu vali beye iletmiş.

Peki hal böyleyken bizim Nurhak belediye başkanı ve bazı Meclis üyeleri ne yapıyor sizce?
Ben söyleyeyim, adeta bu HES yapılsın diye tüm güçleriyle çalışıyorlar. HES'çiler her yerde terör terör diye tuttururken bunlar da terör örgütleriyle ilişkilerinden hüküm giyip yurtdışına firar etmiş tiplerle sosyal medyada Canlı yayından Canlı yayına koşup hes'çilere parayla satın alamayacakları fırsatı sunuyorlar.

Körün istediği bir göz, bunlar veriyor iki göz. Bu yayınlarda da bir övüyorlar ki sempatizan abilerini sanırsın Nurhak'ı o yarattı.

Biz bu doğa hepimizin, bu işin siyaseti olmaz dedikçe Başkan tarafından örtülü olarak dışlanıyoruz. Terör sevicilerine gösterilen üstün muamelenin zerresi bu ilçenin yarısına gösterilmiyor.
Hatta kendi seçmenine dahi ötekileştirme uygulanıyor.
Şimdi beni sevenler kadar sevmeyenlere, hatta nefret edenlere de sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin, Ak partili'si, Mhp'lisi, Chp'lisi, iyi partili'si, Kaymakam'ı Vali'si bürokrasisi, şehrin milletvekilleri hepsi birlik olmuş HES'e karşıyken ve hes'çilerin tek tutar dalı terör bahanesiyken gidip terör ilişkilerinden ötürü hüküm giyip firar etmiş tiplerle boy boy fotoğraf verip yayınlara katılıp sözüm ona ele ele HES karşıtıymış gibi görünmek bunca insanın mücadelesine katkı mı sağlar zarar mı verir?

Kendine faydası olmayan, onlarca öğretmenin işten atılmasına sebep olup kendi yurtdışına kaçan birinden medet ummak HES olsun mu istemektir olmasın mı?

Tekrar ilan edelim bunca kışkırtma, ötekileştirme çabalarına, kerameti kendinden meçhul insanlarla birlikte görünüp bizi dışlamanıza rağmen doğamıza verilecek en ufak bir zarara tahammülümüz yoktur.

Göksu üzerine yapılacak ikinci HES'e karşıyız ve bu doğrultuda sizin gibi yalandan şovlarla değil halkımızla gerçek mücadelemizi sürdüreceğiz. MEMLEKET OLARAK BIKTIK VE YAKAMIZDA DÜŞÜN ARTIK.
ŞİMDİ GERÇEK ANLAMDA DERDİ DOĞA OLAN, DERDİ SU OLAN, DERDİ MEMLEKET OLAN BÜTÜN KARDEŞLERİMİZİ YAPILACAK OLAN BU HES'E KARŞI ÇIKMAYA DAVET EDIYORUZ.
SAYGILARIMIZLA.”

Editör: TE Bilişim