(MARASPUSULA)- Son bir yılda 700 bin TL borç ödeyen Nurhak belediyesi bir yandan da alınan tasarruf tedbirleriyle belediyenin kasasına 2 milyon TL’lik ek kaynak sağladı.

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesine yaptığı hizmetlerle vatandaşların takdirini toplayan Belediye Başkanı İlhami Bozan, belediye başkanlığı görevindeki 2. Yılını değerlendirdi.

Vatandaşların bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Başkan İlhami Bozan, Belediyenin mali durumuyla ilgili; “Belediyemizin toplam borcundan 700 bin TL ödedik. 6 milyon TL borcumuz kaldı. 2 milyon TL tasarruf sağladık. Bu parayı önümüzdeki süreçte yapacağımız hizmetler için hazır tutuyoruz.” Dedi.

Yapılan hizmetlerle ilgili kısaca bilgi veren Bozan şunları kaydetti;

“Nurhak belediyesinde 2. Yılımızı doldurduk. Nurhak Belediyesi Dil Eğitim Merkezi kuruldu. Nurhak Engelli Derneği kuruldu. Spor kulübü kuruldu. Kullanılmayan okullardan uygun olanlar mahalle halk evlerine dönüştürüldü. Köprüler, yollar, parklar, çeşmeler yapıldı.

Pandemi döneminde gıda ve maddi yardımda bulunarak zor günlerde vatandaşlarımızın yanında yer aldık. Maddi durumu yetersiz olan vatandaşlarımıza sağlık için nakdi yardımda bulunduk. Atlas yardım derneği ile bebek bezi ve mama desteğinde bulunduk. Hayvan barınakları oluşturduk.

Nurhak halkına ve doğasına zararı olan HES ve maden ocaklarının karşısında kakarlı bir şekilde durduk ve duruyoruz. Tüm bunları yaparken belediyemizi de mali açıdan daha iyi bir noktaya taşıdık. Belediyemizin toplam borcundan 700 bin TL ödedik. 6 milyon TL borcumuz kaldı. 2 milyon TL tasarruf sağladık. Bu parayı önümüzdeki süreçte yapacağımız hizmetler için hazır tutuyoruz.

Seçim dönemizdeki vaatlerimizin eksiği olamayıp fazlası olacaktır.”