Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, altyapı çalışmaları ile köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerini adeta yeniden inşa ediyor.

MASKİ tarafından Salihli’nin Yeşilyurt, Alaşehir’in Çeşneli ve Saruhanlı’nın Develi mahallelerinde içme suyu şebekelerini yenilenirken Çeşneli’nin kanalizasyon hattı da yenilendi.

Yeşilyurt Mahallesi’ne yeni içme suyu hattı

MASKİ, Salihli merkez mahallelerinden olan Yeşilyurt Mahallesi’nde içme suyu şebeke döşeme çalışması gerçekleştirdi. Vatandaşın talebi üzerine MASKİ ekipleri, imara yeni açılan 803 Sokak’ta yeni içme suyu hattı inşa etti. Yapılan çalışma sayesinde sokakta ikamet edecek vatandaşların altyapı konusunda sıkıntı çekmesinin önüne geçildi.

Altyapı talebinde bulunan Hüseyin Deniz isimli vatandaş, “Bölgede daha önce hiç altyapı yoktu. Bununla ilgili müracaatımızı gerçekleştirdik. Kısa süre içinde sağ olsunlar arkadaşlar dönüş yaptı ve keşif işleri başladı. Sonrasında da kazı ve hat döşemesi yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çeşneli MASKİ farkını yaşıyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, altyapı çalışmaları ile köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerini adeta yeniden inşa ediyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen 154 Mahalle Projesi kapsamında Alaşehir’in Çeşneli Mahallesi de içme suyu ve kanalizasyon hattına kavuştu. MASKİ ekipleri tarafından 8 kilometrelik kanalizasyon, 7 kilometrelik içme suyu şebekesinde ana hat döşeme çalışmaları tamamlanarak, parsel bağlantılarına başlandı. Daha sağlıklı altyapılar ile mahalleleri kalkındıran MASKİ, kısa süre içerisinde 28 bin metrekarelik kilit parke ile bordür taşı döşeme işine başlayacak.

Çeşneli Mahallesi’nde yürütülen çalışmalar ile ilgili olarak mahalle sakinleri duydukları memnuniyeti dile getirdi. Mahalle Muhtarı Adem Efe de Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve MASKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür ederek, çalışmalar tamamlanınca mahallelerinin çok güzel bir yapıya kavuşacağını ifade etti.

Develi’nin içme suyu isale hattı yenilendi

MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Develi Mahallesi’nde ekonomik ömrünü tamamlamış isale hattını yeniledi.

Yürütülen çalışma ile hanelere ulaşan suyun kalitesi daha da artırılırken, kısa süre içerisinde yapılan çalışma mahalle sakinlerinin de takdirini kazandı.

Develi Mahalle Muhtarı Hüseyin Göksu, mahallelerinde yürütülen altyapı çalışması nedeniyle memnuniyetini dile getirerek, “Mahallemizde güzel bir çalışma yapıldı. Eski isale hattımız MASKİ ekiplerinin çalışması ile yenilendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a yapılan hizmetler nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim