Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Tarık Akan, ölümünün 3'üncü yılında mezarı başında anıldı. Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı'ndaki anma törenine, Akan'ın ailesi, oyuncu arkadaşları, bazı siyasi parti ve STK'ların temsilcileriyle sevenleri katıldı.

"DÜN OLMUŞ GİBİ ÖZLÜYORUZ"

Tarık Akan'ın oğlu Yaşar Özgür Üregül, törene katılan herkese teşekkür etti. Üregül, babasının vefatının üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Dün olmuş gibi özlüyoruz ama 20 yıldır da yokmuş gibi uzak geliyor şu an. Mükemmel bir babaya tekrar veda ettik bugün" dedi.

Cüneyt Şentürk, Rumeli ve Balkan müziğinin en genç kültür elçisi seçildi! Cüneyt Şentürk, Rumeli ve Balkan müziğinin en genç kültür elçisi seçildi!

"TARIK'TAN SONRA YALNIZIM"

Akan'ın oyuncu arkadaşı, aynı zamanda Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, "O benim canımın içi arkadaşımdı. Bakırköylü. Hayatın en büyük keşfi ölümmüş ama nedense bu keşif hep bizim sevdiklerimizi buluyor. Her seferinde biraz daha yalnızlaşıyoruz. Ben kendi adıma yalnızım, hele Tarık'tan sonra... Onu çok özlüyorum" diye konuştu.

"İNSAN ONUN ÖLDÜĞÜNE İNANMIYOR"

Oyuncu Ahmet Arıman, sanatçıyla Hababam Sınıfı'nda beraber oynadıklarını belirterek, "Milyonlarca insan var dünyada. Onların birkaç tanesi yıldız bana göre. Hem şekil hem kibarlık, centilmenlik, zariflik olarak Tarık abide bunların hepsi vardı. Çok zarif, konuşmasını bilen, kibar biriydi. Sırf güzelliği değil, adamın içi de güzeldi. İnsan onun öldüğüne inanamıyor. Çok üzgünüz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim